Málokdo ví, že slovenská Zlatá slavice a spoluzakladatel skupiny Elán v mládí prožili milostný románek. Na povrch to vyplavalo až před pár lety – v neautorizovaném životopise s názvem Marika. Poprvé se setkali v roce 1976, oficiálně spolu ale nikdy netvořili pár. Jejich vztah se dá nazvat podle Patejdlovy písničky Studentská láska.

„Byli jsme víc než přátelé,“ přiznal kdysi i sám Patejdl. „Byli jsme si jistý čas bližší. Zkrátka, bylo to období, kdy lidi spolu chodili a byli jsme mladí... Trvalo to jen pár měsíců. Důležité ale je, že jsme zůstali v pohodě a dodnes patřím k jejím blízkým lidem,“ tvrdil Vašo.

„Když náš vztah skončil, rozešli jsme se bez slz a výčitek,“ vzpomínal muzikant v knize. V roce 1986 spolu Marika a Vašo nazpívali duet Uličník bozk neboli Uličník polibek. „Modlím se za tebe, budeš mi moc chybět,“ napsala Marika Gombitová dojatě na sociální síť.

Hledají náhradu

Šok z nečekané smrti Vašo Patejdla mají i pořadatelé mnoha hudebních akcí, na nichž měl letos vystoupit. „Hledáme adekvátní náhradu,“ potvrdili Blesku organizátoři festivalu v Boskovicích, který se koná už 2. září.

Právě v tento den se měl Patejdl po měsíční pauze vrátit na scénu. Celý srpen se chtěl věnovat léčbě rakoviny jater a slinivky. Nemoc byla bohužel velmi agresivní a Vašo v sobotu nad ránem zemřel.

Na Patejdlových stránkách mezitím v pondělí odpoledne zůstávaly vypsané všechny termíny, které management pro Vaša na příští měsíce nasmlouval. „Postupně řešíme zrušení všech vystoupení,“ řekl Blesku muzikantův manažer Jiří Strážnický.

 

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Vašo Patejdl (†68): V posledním rozhovoru s Bleskem mluvil o své rodině! David Turek

Fotogalerie
54 fotografií