„Bohužel, Vašo nás opustil, na přání rodiny k tomu nemohu nic sdělovat,“ uvedl pro Blesk manažer Patejdla Jiří Strážnický.

Zpěvák podle všeho zemřel 19. srpna po nemoci. Kapela již smutnou zprávu oznámila i na sociálních sítích. „S nekonečnou bolestí a prázdnotou v našich srdcích vám oznamujeme, že dnes 19. srpna 2023 nás v nočních hodinách po krátké a těžké nemoci navždy opustil mimořádný a vzácný člověk, náš celoživotní přítel, výjimečný a geniální hudebník a hudební skladatel megahitů světové úrovně, Vašo Patejdl," napsal Elán na facebooku.

„Vašo, děkujeme ti za všechno! Odpočívej v pokoji, modlíme se za tebe a drž nám nahoře místo,“ vzkázali členové kapely zesnulému.

„Prosíme veřejnost a žádáme média o respektování této těžké situace a soukromí rodiny. O místě a času posledního rozloučení budeme informovat,“ stálo dále v prohlášení kapely.

 

Vašo Patejdl se narodil v Karlových Varech, přičemž jeho matka byla Slovenka a otec Čech. Byl zakládajícím členem kapely Elán, ale spolupracoval i s dalšími umělci. Pro Richarda Müllera (61) například složil hit „Po schodoch“. Dále je autorem hudby k filmům Fontána pre Zuzanu či k pohádce Sedmero krkavců. Za tuto pohádku z roku 2015 dostal nominaci na Českého lva v kategorii nejlepší hudba.

Video
Video se připravuje ...

Vašo Patejdl a jeho duet s Heidi Janků youtube.cz

Fotogalerie
26 fotografií