A hned vyjadřuje nejbližším upřímnou soustrast. Manželka herce Pavla Trávníčka s Žurem ráda a často spolupracovala. Stejně tak je v šoku nad odchodem známého milovníka kultury také Lucie Bílá (57). „Ve snu by mě nenapadalo, že se vidíme naposledy. Děkuji za všechno Pavlíčku...“ napsala zpěvačka dojemně na sociální síť.

Dlouholetý ředitel městského divadla v Jablonci nad Nisou byl také sbormistr Dětského pěveckého sboru Vrabčáci. Podle všeho mu náhle selhalo srdce. To, které měl vždy připravené pro dobrou věc. Scéně šéfoval od roku 1999, přivedl sem na jeviště mnoho význačných umělců. Vedle již zmíněné Lucie Bílé také například Magdalénu Koženou, Petera Dvorského nebo Evu Urbanovou. Rádi sem se svými inscenacemi jezdili herci nejen z pražských, ale i dalších divadel. Hlavně díky milému a vstřícnému řediteli.

Ještě v pátek všechny setřel

Naposledy se Žur v pátek 23. června vyjádřil k zastupitelstvu, které se konalo den před tím. Podle Jabloneckého deníku.cz ho rozzlobila neúčast města v Letní hokejové škole. „Investice do dětí se vždy městu vrátí. Tradice hokejové školy byla vždy podpořena i těmi, kteří dnes hlasovali proti. Nevím, proč mají najednou jiný pohled,“ mínil Žur. Byl také členem zastupitelstva. 

Video
Video se připravuje ...

Lucie Bílá: Vítězství ve Slavíkovi neočekávala. Markéta Reinischová, Elmer Carvalho

Fotogalerie
11 fotografií