V roce 1992 se Lucie BíláPetrou Janů chystaly na něco, co v tehdejším Československu nemělo obdoby. V červnu v Divadle na Vinohradech se odehrála československá premiéra prvního světového muzikálu Bídníci. Před premiérou strávily zpěvačky nějaký čas v maskérně, a tam se na nich maskéři pořádně vyřádili.

Petře Janů nasadili zrzavou paruku, přidělali jí ošklivé umělé zuby, včetně jednoho černého a zamazali jí obličej uhlím. Stejně ušmudlaná byla i její mladší kolegyně Lucka Bílá. U ní si ale maskéři vystačili jen s tupírovacím hřebenem, kdy jí rozčepýřili její přirozeně kudrtnaté vlasy a obličej jí zašpinili uhlím.

V šatně, když se pak svlékly z kostýmů, se k sobě postavily jen v negližé a vznikla geniální fotka. Lucie Bílá svýma vykulenýma očima a vystrašeným výrazem na první pohled připomíná herečku Báru Hrzánovou v dramatu Requiem pro panenku.   

 Petra Janů si v muzikálu Bídníci zahrála jednu z hlavních rolí Madame Thénardier, Lucie Bílá pak dívku Éponine. Muzikál měl u nás premiéru 25. června, během tří měsíců se odehrálo zhruba 90 přestavení a vidělo je na 60 tisíc diváků.

Video
Video se připravuje ...

Hůlka, Brožová i Partyšová se chtějí vrátit do muzikálu: Janeček si vybírá Bídníky Markéta Reinischová

Fotogalerie
51 fotografií