Sociální sítě jsou místem, kde se mnoho lidí mění v bezejmenném internetovém prostředí v neohrožené frajery, kritiky a odborníky na všechno, co se náhle nestydí dávat najevo své - často dost urážlivé - názory. Něco o tom ví zpěvačka Ewa Farna, jež se za svou úspěšnou kariéru musela mnohokrát potýkat s hnusnými kritikami. Však také o takzvaném body shamingu, což je forma ponižování jednotlivce kvůli jeho vzhledu, napsala a nazpívala písničku Tělo.

Klip k její nejnovější písničce No a co je také zdrojem mnoha zlých reakcí. Ewa se totiž kromě plných tvarů honosí specifickým módním stylem, který jí bohužel často nějaké to kilo přidává, a kvůli vlasům vyčesaným vysoko do drdolu působí i její tvář mnohem kulatějším dojmem. A protože je instagram velice anonymním místem, hned se zdejší „hrdinové“, co se nejspíše sami pyšní postavami zcela dokonalými, začali na Ewinu adresu poměrně nejapně vyjadřovat.

Video
Video se připravuje ...

Ewa Farna na cenách Anděl: Jsem žena z vesnice, jedu si to svoje! David Turek

V oranžovém outfitu prý některým svým followerům na sociální síti připomínala popelářské auto… zatímco další ji přirovnávali k lochnesce či k jiným, méně mytickým zvířátkům. „Výběr z hroznů. Doslova,“ napsala sama Ewa k těmto komentářům s nadhledem. Naštěstí se nezdálo, že by jí tahle negativita nějak zvlášť zkazila náladu. Naopak. U selfíčka z přírody si ještě přisadila: „Právě mě píchla vosa do zadku. Bude ještě větší. Ale teď za to fakt nemůžu,“ bavila se.

Celá tato bezdůvodná vlna nenávisti vůči zpěvačce ovšem zaujala herce a komika Štěpána Kozuba, jenž si sám v minulosti prožil šikanu kvůli svému tělu - v době svého dospívání totiž trpěl silnou nadváhou. „Tohle je dno,“ reagoval na Ewin „výběr“ rozezleně. „Nevím, co to je, nevím, co to znamená, a nevím, kde se to v nás bere. Ewa je super ženská! Zkuste místo těchto písmenek spíše volit lidskost a empatii, s tím se dá dojít dál,“ zastal se jí veřejně.

Fotogalerie
70 fotografií