„Nedělávám to často, ale prostě... přijde mi, že bychom si dneska mohli udělat den hezčí tím, že bychom společně pomohli,“ uvedla Ewa Farna v instastories svou prosbu. Zatímco si hrála se svými dětmi, synem Arturem (3) a dcerkou Ellou (11 měsíců), přečetla si zprávu, která ji hrozně zasáhla. Podobných prosbiček jí prý chodí často, tak jako všem celebritám, co mají na instagramu nějaký vliv a mohou ho použít k dobré věci, ale tohle bylo něco jiného - s mladou ženou, která se ocitla v nouzi, se totiž Ewa ztotožnila.

„Jde o podobně starou-mladou holku, jako jsem já. Je jí teda 33, je z okolí Příbrami, my to taky nemáme do Příbrami daleko, a má tříletý dítě a jedenáctiměsíční miminko, tak jako já. A zničehonic tuhle třiatřicetiletou holku, zdravou, bez žádných příznaků předtím, zaskočila mrtvice. A to mi přijde úplně hrozný, že má tyhle malý děti, manžela, mladá holka, nedělala nic špatně, nekouřila, nepila... a kdo ví, jak to s ní bude,“ rozplakala se zpěvačka dojetím.

Video
Video se připravuje ...

Silvestrovských 7 pádů Honzy Dědka: Farna prozradila, jak zvládá výchovu svých dvou dětí FTV Prima

Příběh oné mladé paní jménem Denisa je skutečně tragédií. Jedno pondělní odpoledne si šla s kamarádkou zacvičit do fitnesscentra - a už se z něj domů nevrátila. Z příbramské nemocnice byla poslána do Prahy Na Homolku, kde prodělala operaci mozku a následně skončila v kómatu. Z toho se sice po patnácti dnech probrala, ale k následkům mrtvice se přidružily ještě další komplikace - jako například zápal plic a chronická sepse. Momentálně je hospitalizovaná na oddělení následné intenzivní péče.

Do dnešního dne není schopná sama dýchat, tudíž je napojena na umělou plicní ventilaci, nedokáže polykat, takže dostává stravu přes sondu do žaludku, a nedokáže ani mluvit. Hýbe jen půlkou těla a vidí pravděpodobně jen rozmazaně. Její rodina, stejně jako Ewa, nyní prosí o finanční příspěvek, co má posloužit k neodkladným výdajům a k pokrytí nákladů za kvalitní lékařskou a rehabilitační péči, aby se Denisa mohla vrátit domů ke svým milovaným. Pokud i vás tento příběh zaujal, QR kód transparentního účtu najdete v galerii.

Fotogalerie
58 fotografií