První role Davida Matáska byla v komedii Jak svět přichází o básníky, co se dočkala se hned několika pokračování. Ve všech si Matásek jako přelétavý režisér Kendy zahrál. Natočil desítky filmů a seriálů, přičemž role Poldy ve stejnojmenném seriálu mu zajistila příliv seriálových fanoušků. Je úspěšný i na divadelních prknech. 

Stejně jako v herectví, tak i v soukromí to má hodně pestré. Je třikrát rozvedený, počtvrté se oženil s o pětadvacet let mladší Evou, která mu v roce 2016 porodila syna Antonína. Z předchozích vztahů má tři děti - Lindu, Marii a Benjamina. 

A právě nejstarší dcera, které byl před rokem na svatbě, mu poslala přes sociální síť blahopřání. 

Mýmu tátovi je dneska 60. Přeju mu samozřejmě co nejvíc štěstí, radosti a lásky. Má velmi milující rodinu, která ho zbožňuje. Je to skvělej chlap, a když se chová jako idiot, umí to (tak z 80 %, za můj snědenej borůvkovej pohár se mi nikdy pořádně neomluvil) přiznat. To jsem se díky bohu naučila od něj, dobrá vlastnost umět reflektovat svoje přešlapy,“ přiznala upřímně dcera, jejíž maminka je producentka Simona Matásková

Stejně jako, že prát se za pravdu a lásku bude mít vždycky smysl, to mám od obou svých rodičů. Přeju tátovi hlavně zdraví, protože jinak spolu nebudem moci dělat věci typu 'přijít' v 5 ráno po křtinách mojí dcery a jeho vnučky. Vynadáno jsme dostali od všech generací matek, babiček i manželek, ale my jsme se nebyli schopný rozloučit. Fotografie pochází z toho večera. Tak happy, táto!“ dodala Linda. 

Fotogalerie
32 fotografií