Zpěvačka, která měla kolikrát našlápnuto i na Zlatého slavíka, se odjakživa považuje za Čechoslovačku. „Jsem československá zpěvačka,“ zdůrazňuje také Marika, která Prahu přímo miluje a je pro ni její druhé „doma“. „Proto si teď tak moc výlet po Vltavě užívám,“ netajila Gombitová. Dárek v podobě lodi dostala od Tomáše Ságla, producenta jejich lednových koncertů v pražské O2 areně.   

Vzdá hold

Hosty Marika osobně vítala, a nejvíc si  popovídala s televizním režisérem Františkem Polákem (80), Deanou Jakubiskovou (65) a Kateřinou Žbirkovou (56). S protějšky obou dam se velmi dobře znala. S Jurajem Jakubiskem (†84) tři roky po své tragické autonehodě spolupracovala na Tisícročné včele a s Mekym Žbirkou (†69) si byli blízcí z branže.

Jeho smrt, stejně jako Vaša Patejdla (†68), s ní také hodně zamávala. Oběma kamarádům se také rozhodla vzdát hold 16. a 30. ledna na koncertech v 02 areně. „Všechno to začalo Gottem a řady nemilosrdně řídnou a jsou to všechno ztráty nenahraditelné,“ podotkla Jakubisková, která měla po celou plavbu výsadní místo u Mariččina stolu.

S Felixem

„Život jde ale dál a musíme se radovat z maličkostí,“ podotkla v tu chvíli Marika, které jako překvápko přišel zahrát Nádhernou lásku Felix Slováček (80). Seděla ve vozíku proti němu, poslouchala, dojímala se a potom vznikl obrovský nápad, že by ji Felix v O2 areně v jedné písni doprovodil na saxík.

Z nápadu byli oba nadšeni a Felix hned, že se mu moc líbí dvě písničky, které sama napsala, Ave Maria a Prosba. „Budu o tom přemýšlet,“ reagovala Gombitová a možná, že to klapne.

Na konec plavby, už za tmy, vjela mezi hosty, s každým se loučila, čtenářům Blesku napsala vzkaz a potom mohla oči nechat na osvíceném Národním divadle.

Video
Video se připravuje ...

Exkluzivní zpověď Gombitové před koncerty v Česku: Mám u vás druhý domov! Hana Höschlová

Fotogalerie
117 fotografií