Gombitová se vrací do Prahy po dlouhých sedmi letech a podle toho příprava vypadá. Kolona šesti trucků dorazila z Bratislavy v pondělí nad ránem. Každý vážil ohromujících 15 tun.

Bylo v nich osvětlení, ozvučení, kamery, kamerová technika a LED obrazovky, jež mají dohromady skoro 182 metrů čtverečních. Koncert se připravoval, programoval a zkoušel v Bratislavě a v O2 areně se vše začalo montovat už v pondělí ve čtyři hodiny ráno, aby večer mohla proběhnout zvuková zkouška všech účinkujících. Dnes se doladí už jen poslední detaily a od 15 hodin probíhá generální zkouška. Všechno to postavit, zapojit a zprovoznit trvá skoro den a půl.

Gombitová se nakonec neubytovala v pětihvězdičkovém Four Seasons, jak měla původně v plánu, ale v hotelu přímo u největší české haly. „Těšíme se do O2 areny, která je vskutku velkolepá. Díky skvělému zázemí se můžeme ubytovat v její těsné blízkosti – mimochodem, v hotelu plném hudebních artefaktů,“ pochvaluje si Marika, která v Praze vystoupí hned dvakrát – dnes a ještě 30. ledna.

Zahraje i Slováček

Na oba pražské koncerty dorazí i spousta hostů. Ten největší, s nímž Marika plánovala i několik duetů, se ale dostavit nemůže. Spoluzakladatel Vašo Patejdl (†68) zemřel nečekaně loni v srpnu.

„Měli jsme už vše dohodnuté, bohužel na Vaša už mohu jen vzpomenout. Stejně jako na Mekyho Žbirku, který by jistojistě také přišel,“ řekla Gombitová dojatě. A prozradila, že kromě jiných hostů se v O2 areně objeví Ján Lehotský (76) či Felix Slováček (80).

Video
Video se připravuje ...

Exkluzivní zpověď Gombitové před koncerty v Česku: Mám u vás druhý domov! Hana Höschlová

Fotogalerie
78 fotografií