Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dojemná slova o smrti čápa Františka: Promluvil specialista na protézy!

Autor: štt - 
15. ledna 2024
18:32

O čápa, který se loni chytil do pytlácké pasti, pečovali pracovníci ze záchranné stanice Makov. Minulý týden na svém instagramovém účtu oznámili smutnou zpráva o úmrtí oblíbeného zvířete. K němu se vyjádřil i pan Jan Červený, který pro ptáčka vyrobil protetickou nožku.

„Nepřeji nikomu nic zlého, jen si moc za Františka a za nás všechny, kteří se o něj starali, přeji, aby se k němu (pytlákovi - pozn. red.) příběh dostal a cítil (pokud je toho schopen) tu velkou bolest, kterou způsobil jak jemu, tak nám a vám všem, kteří jste jeho příběh sledovali a drželi mu palce,“ napsal Jan Červený na sociální síti Facebook.

K nehodě došlo v dubnu minulého roku u města Radomyšl. Poraněného čápa nalezl předseda místní záchranné stanice Libor Šejna. Dle jeho slov pták uvízl v pasti nejspíše určené pro lov vyder. Chytit se do ní mohly ale i děti, které sem v tuto dobu chodí pro proutí na pomlázku.

Zvěrolékaři museli čápovi jeho poraněnou končetinu amputovat. Když si příběh přečetl pan Jan Červený, nabídl se, že mu zdarma vyrobí protézu. Dlouho se věřilo, že se zvíře podaří zachránit, avšak pahýl se znovu zanítil a záchranářům nezbylo nic jiného než jej utratit.

„Děkuji především Františkovi za jeho nemírnou a obdivuhodnou trpělivost, klid a dobráctví, které z něj vyzařovalo i ve chvílích, kdy mu to určitě příjemné nebylo. Budeš mi Františku strašně moc chybět…“ uvedl pan Červený v závěru zprávy.

Video  Čáp se chytil do zakázaných želez, museli mu amputovat nohu  - Záchranná stanice živočichů Makov - Libor Šejna
Video se připravuje ...

raza ( 15. ledna 2024 20:50 )

Chudak čáp, takový trpělivý byl. Tohle mě mrzi. Buhvi kolik zvířat je takhle nesmyslne zmrzaceno každý rok…

Zobrazit celou diskusi