Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Čáp se vážně zranil o dráty trakčního vedení a bojuje o život: Lidé se bojí o mláďata

Autor: jel - 
7. června 2023
11:38

Zraněného čápa ležícího nedaleko kolejí u Smrkovic na Písecku si o víkendu všiml strojvedoucí jednoho z projíždějících vlaků. Pták utrpěl opravdu velmi vážná zranění a má pouze malou šanci na přežití. Lidé se bojí, že má někde bezbranná mláďata.

Strojvedoucí o čápovi informoval Záchrannou stanici v Makově a její předseda Libor Šejna se ihned vydal zraněnému zvířeti na pomoc. Trvalo mu však téměř tři hodiny, než ptáka konečně našel. Čáp byl naživu, utrpěl ale opravdu vážná zranění.

„Díky ochotě paní doktorky jsme se sešli večer v ordinaci a udělali základní ošetření a zašití rány,“ informoval Šejna na sociální síti. Doplnil, že zvíře je stále ve špatném stavu a nedává mu příliš velké šance na přežití. „Držte mu palce,“ dodal předseda na závěr.

Pod příspěvkem se ihned objevilo mnoho komentářů od lidí, kteří poděkovali stanici za péči o zvířata a přejí zraněnému čápovi mnoho sil. Několik uživatelů vyjádřilo obavy z toho, zda čáp nemá někde hnízdo s mláďaty. 

Video  Čáp se zranil o dráty trakčního vedení, nyní bojuje o život  - Záchranná stanice živočichů Makov - Libor Šejna
Video se připravuje ...

 

Eric Slowinsky ( 7. června 2023 18:22 )

To je hrozna sprava, ale ze nekde nekdo nekoho mlati tyra natky s detma o to se chudacci lidi neboji. Lidi nechejme zemrit a pojdme se bat o labute nebo supportovat apodporovat Ukrainu ve valecnych bojich. Tohle je rok 2023

Zobrazit celou diskusi