Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Thriller ve Svitavách: Hasiči promrzlého seniora zachránili z jeho vlastního auta!

Autor: lim - 
10. ledna 2024
13:28

Neuvěřitelným případem se během úterního dne zabývali hasiči ve Svitavách. Senior zůstal uvězněný ve svém autě, u kterého došlo k poškození centrálního zamykání. Hasiči dostali promrzlého seniora až po několika nezdařených pokusech — kufrem auta.

„Byl to skutečný oříšek,“ sdělil ve vyjádření velitel zásahu Libor Matouš z centrální hasičské stanice Svitavy. Hasiči po příjezdu na místo zjistili, že senior je uvězněn ve svém vlastním autě. To nešlo otevřít ani zevnitř ani zvenku, pravděpodobně z důvodu poškození centrálního zamykání. O případu hasiči informují na svém facebooku.

V autě byl senior uzamčen již delší dobu, naštěstí měl u sebe telefon: „V prvopočátku chtěl zajet s autem pouze do garáže, jenže jak zavřel dveře, tak už je neotevřel. Zkoušeli jsme ho dostat ven okýnkem, ale to nebylo možné,“ vysvětluje velitel zásahu.

„Pokoušeli jsme se klíčkem otevřít dveře, ale marně. Říkali jsme si, že během takové chvíle nemůže zámek zamrznout, nakonec se nám podařilo otevřít kufr a po sklopení sedaček promrzlého řidiče vysvobodit," uzavírá nevšední zásah Libor Matouš.

Hasiči muži dále poskytli tepelný komfort, jeden z příslušníků sboru s vozidlem úspěšně zajel do garáže a po zaparkování vůz opustil okýnkem. Senior za záchranu poděkoval, později ještě telefonicky.

Video  Řidič sjel s autem v Táboře do řeky. Po vytažení ho museli resuscitovat, v kritickém stavu skončil v nemocnici.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání