Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Hledaný chlapec (15) řídil v Prostějově auto: Byl pod vlivem drog

ilustrační foto
ilustrační foto  (Autor: Blesk:David Malík)
Autor: ČTK - 
8. ledna 2024
14:44

Policisté při silniční kontrole v Prostějově přistihli patnáctiletého svěřence dětského domova s nařízenou ústavní výchovou, který pod vlivem drog řídil osobní auto. Hlídka zjistila, že se mladík do domova nevrátil z dovolené udělené na vánoční svátky. Policisté ho proto převezli do diagnostického ústavu, ze kterého ale záhy opět utekl. 

Policisté zastavili osobní vozidlo v pátek odpoledne Konečné ulici v Prostějově. Ukázalo se, že řidičem je teprve patnáctiletý hoch, který nemůže být a také není držitelem žádného řidičského oprávnění, uvedla mluvčí policistů Miluše Zajícová.

„Při provedené dechové zkoušce mu vyšly negativní hodnoty, ale u orientačního testu na návykové látky mu vyšel test pozitivní na THC a amfetaminy a metamfetaminy,“ dodal.

Svěřence dětského domova s nařízenou ústavní výchovou policisté zajistili a převezli na služebnu. „Následně byl převezen a předán do dětského diagnostického ústavu, kde si ho měli následující den vyzvednout pracovníci jeho domovského zařízení. Ještě ten samý den ale ze zařízení utekl. Vozidlo, které řídil, nezískal trestnou ani jinou protiprávní činností. Případ je nadále v šetření," uvedla mluvčí.

Video  Smutný šéf pražské mordparty: Chybělo nám pár dní... Vrah z univerzity byl mezi podezřelými u Klánovic  - ČTK/Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

nordmedia ( 8. ledna 2024 19:35 )

Bejvávalo, plně s vámi souhlasím ale dnes jim dáte pár facek a skončíte v kriminále. Bohužel

Michelin ( 8. ledna 2024 16:54 )

Řezat , řezat , jako mladý stromek , jinak nezarodí ... 🥷🤔🤣👎

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání