Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Řidič utopil porsche za miliony v rybníku: Sám se ocitl v ledové pasti

Autor: shp - 
18. ledna 2021
15:44

V pátek došlo u polského města Łowicz k nehodě, která zabolí u srdce každého milovníka značky Porsche. Řidič (25) tu sjel se svým vozem do zamrzlého rybníčku. Z jeho Porsche Cayenne se proto rázem stala smrtící past.

Podle portálu Alarmowy Łowicz ztratil řidič nad svým vozem z neznámých důvodů kontrolu a sjel do rybníku hlubokého 1,5 až 2 metry. Ten byl sice zamrzlý, ale led neměl šanci pod tíhou vozu vydržet, takže auto skončilo ve vodě.

Video  Řidič utopil porsche za miliony ve vodě, sám zůstal v ledové pasti.  - Alarmowy Łowicz
Video se připravuje ...

Řidič si sám přivolal pomoc

Řidiči se naštěstí podařilo dostat ven a zavolat o pomoc. To bylo nesmírně důležité, protože venku byly v tu chvíli teploty 8 stupňů Celsia pod nulou, takže mohlo velmi snadno dojít k jeho podchlazení. Na pomoc přijeli hasiči z Łowicze a dobrovolní hasiči z Rogóźna.

Zachránci se z vody snažili dostat auto ručně, ale sráz byl příliš strmý. Na místo proto musela přijet těžká technika s hasičskou jednotkou ze Strykówa. Až jí se podařilo porsche vytáhnout z vody kolem druhé hodiny ranní. Řidič alkohol nepožil.

Auto za miliony

Za nehodu však dostal pokutu. Vůz Porsche Cayenne se vyrábí v mnoha verzích. Nové kusy stojí přibližně dva až pět milionů. V autobazaru se však dá sehnat starší levná ojetina už od dvou set tisíc korun. Žádný model však není voděodolný...

frantacizek ( 18. ledna 2021 19:44 )

vozy Porsche se vyrábějí v několika verzích, žádný model však není vodě odolný..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání