Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Senior se na skútru v Žandově zasekl v kolejišti: Do křoví ho odmrštil vlak, musel pro něj přiletět vrtulník

Přejezd v Žandově na Českolipsku, kde vlak na přejezdu srazil invalidního seniora
Přejezd v Žandově na Českolipsku, kde vlak na přejezdu srazil invalidního seniora  (Autor: Policie ČR)
Autor: VaB - 
8. ledna 2024
13:15

Invalidní senior začátkem roku přejížděl na elektrickém skútru železniční přejezd v Žandově. Bohužel se mu v koleji zaseklo kolečko a on nemohl odjet. Po chvilce pak přijel vlak, který 77letého muže srazil. Vážně zraněného ho pak do nemocnice transportoval vrtulník.

4. ledna přejížděl přes železniční přejezd v Žandově 77letý senior na invalidním skútru. Muž s amputovanou nohou nad kolenem se ale v kolejišti zasekl. Kolečka zůstala v drážce mezi asfaltem a kolejí.

„Senior se neúspěšně snažil skútr vyprostit z kolejiště, ale v krátkém časovém sledu se naneštěstí k přejezdu přibližoval vlak vypravený z České Lípy do Děčína,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková. Strojvedoucí motorového vlaku se sice snažil nehodě zabránit a zastavit, bohužel ale došlo k nárazu, který muže odhodil mimo kolejiště.

Pro vážně zraněného pak musel přiletět vrtulník, který ho se středně těžkým zraněním transportoval do nemocnice v Liberci. „To, zda se dostal senior mimo kolejiště ještě před nárazem vlaku do vozítka, strojvedoucí neví, a na tuto otázku neodpověděli lékaři ani senior,“ dodala Baláková.

Video  Policie našla v lesíku mezi Vidoulí a parkem Košíře-Moto lidské ostatky (7. ledna 2024).  - Václav Burian
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání