Nikolas nesl rozchod velmi těžce. „V rozmezí čtyř měsíců ji na její mobilní telefon přes sociální sítě poslal přes dva tisíce zpráv a nebyly nijak příjemné,“ uvedl před odvolacím Krajským soudem v Brně státní zástupce. Mladík se totiž odvolal proti rozsudku znojemského soudu,  který ho poslal na 2,5 roku do věznice s ostrahou. 

Hrozil, že zabije ji i dítě

Zhrzený nastávající otec těhotné dívce vyhrožoval, že dítě, které nosí, mu musí dát do péče. Jinak zabije ji i dítě. Aby toho nebylo málo, přidal výhružku, že zabije i prvorozenou dceru (1) těhotné dívky.

Obžaloba popsala, co se v listopadu 2021 stalo. Nikolas vešel bez souhlasu bývalé přítelkyně do bytu, kde bydlela. „Nejprve ji slovně vyhrožoval a následně ji ležící na posteli se slovy „chceš píchnout, nebo podříznout" přiložil ke krku kuchyňský nůž délky minimálně 20 cm, který si s sebou přinesl. Poškozená byla v té době v 6. měsíci těhotenství,“ upozornil státní zástupce.

Zprávy ano, nůž ne

„Ty zprávy přiznávám. Byl jsem na tom psychicky špatně a třikrát jsem byl na psychiatrii. Bral jsem i nějaké drogy,“ přiznal obžalovaný, který důrazně trval na tom, že nožem mladou dívku neohrožoval.

Krajský soud Mikolasovo odvolání zamítl. „Obžalovaný byl už v minulosti soudně trestán. Nevzal si z toho ponaučení. Trest od okresního soudu dostal na spodní hranici trestní sazby. Měl být naopak vyšší, neboť soud nepřihlédl k tomu, že poškozená byla těhotná. Trest ale není možné zvýšit, neboť se odvolal pouze obžalovaný,“ zdůraznila soudkyně Markéta Jirsová. Rozsudek je pravomocný.

VIDEO: Syn otci vyhrožoval, že ho zabije: Už mu i doma pustil plyn!

Video
Video se připravuje ...

Syn otci vyhrožoval, že ho zabije: Už mu i doma pustil plyn! Reprofoto/TV JOJ