Mladý muž byl přitom v době tragédie v podmínce! Kromě toho, že se vybodoval mj. za jízdu bez pásů či překročení povolené rychlosti, měl už dříve uložený zákaz řízení auta. Jenže si s tím nelámal hlavu a páchal další přestupky proti dopravním předpisům.

Osudného 3. září 2021 několik minut po 10. hodině dopolední nedal za volantem vozu značky Hyundai v Brně přednost staršímu muži přecházejícímu přechod pro chodce. Při prudkém nárazu utrpěl chodec rozsáhlá zranění, kterým i přes úsilí zdravotníků podlehl.

Žalobce chtěl tři roky v base

Kubín  vyfasoval u Městského soudu v Brně 18 měsíců natvrdo, ale žalobce se odvolal, protože žádal tvrdší, až tříletý trest vězení a delší zákaz řízení na 10 let. „Obžalovaný čin spáchal ve zkušební době, navíc se zákazem řízení,“ apeloval ve středu na odvolací senát Krajského soudu v Brně žalobce Jiří Kadlec.

Video
Video se připravuje ...

Mladý řidič (24) usmrtil na přechodu chodce, čeká ho vězení Zdeněk Matyáš

Ponaučení na celý život?

„Lituji toho, co se stalo,“ řekl Kubín s tím, že rodině zemřelého poslal omluvný dopis. Zároveň tvrdil, že událost bude pro něj ponaučením na celý život. Senát nakonec návrh na zpřísnění trestu zamítl.

„O nepodmíněném trestu nelze pochybovat. Stala se událost s fatálním následkem, obžalovaný měl tři trestné činy v dopravě během tří let včetně zákazu řízení. Na druhou stranu se doznal, trest přijal a nepodal odvolání. Trest za usmrcení z nedbalosti v jedné třetině zákonné sazby je podle nás odpovídající,“ shrnul předseda odvolacího senátu Josef Teplý. Verdikt je pravomocný.