Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Řidič na Vsetínsku srazil chodce a ujel: Muž (†60) na místě zemřel i přes pomoc policistů

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: VaB - 
22. listopadu 2022
12:41

Policejní hlídka ve Francově Lhotě střežila hranice, během jízdy ale objevila bezvládně ležícího a zakrváceného muže. Zřejmě ho neznámý řidič srazil a ujel. I přes okamžitou resuscitaci mu nedokázali pomoci a šedesátiletý chodec na místě zemřel. Po řidiči policisté pátrají.

Nehybného muže, který ležel na silnici, objevili policisté v pondělí před půl jedenáctou hodinou večer ve Francově Lhotě na Vsetínsku. Šedesátiletému muži poskytli okamžitou první pomoc, resuscitace ale nepomohla a chodec na místě zemřel.

„Vše nasvědčuje tomu, že úmrtí předcházel střet s neznámým automobilem, které řídil dosud neznámý řidič. Přesnou příčinu úmrtí ovšem objasní až nařízená soudní pitva,“ uvedl policista Petr Jaroš.

Případ teď vyšetřují policisté společně s kriminalisty, ti zároveň žádají o spolupráci i veřejnost. „K nehodě došlo nedaleko odbočky k místnímu kostelu, a to zřejmě v době od 21:30 hodin do 22:20 hodin. V tomto časovém úseku obcí projížděl minimálně jeden automobil a kriminalisté žádají případné svědky o informace, které by vedly k vypátrání automobilu, potažmo jeho řidiče,“ popisuje dále Jaroš.

Automobil, který muže zřejmě srazil, může mít poškozenou přední část auta. Aktuálně je neznámý šofér podezřelý z usmrcení z nedbalosti a neposkytnutí první pomoci. Za to mu hrozí až šestiletý trest. Poznatky policisté přijmou na lince 158.

Video  Podstatné úkony první pomoci  - Videohub
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání