Řidič se policistům přihlásil v úterý kolem jedenácté večer. „Případem se zabývají kriminalisté pro podezření z trestného činu usmrcení z nedbalosti a neposkytnutí pomoci,“ uvedl ve středu ráno policejní mluvčí Jan Daněk s tím, že policisté podali podnět na jeho vzetí do vazby. O té ve čtvrtek rozhodoval Okresní soud pro Prahu 2.

„Obviněný byl vzat do vazby z důvodu vazby útěkové, jedná se o cizince,“ řekla Blesku mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 2 Marcela Pröllerová. To znamená, že panuje obava, že „uprchne nebo se bude skrývat, aby se tak trestnímu stíhání nebo trestu vyhnul, zejména nelze-li jeho totožnost hned zjistit, nemá-li stálé bydliště anebo hrozí-li mu vysoký trest“. 20letému řidiči v případě odsouzení hrozí až šest let vězení.

Smrt chodce 

Strašlivá nehoda se odehrála v úterý před půl sedmou večer. Mladý chodec se chtěl ze zastávky Štěpánská dostat na druhou stranu ulice, vydal se přes tramvajové koleje. Tam ho však srazil bezohledný řidič, který navíc z místa nehody ujel. Svědci události uvedli, že v místě byla v době večerní dopravní špičky zácpa. Muž, který toyotu ve směru z Ječné nahoru na náměstí I. P. Pavlova řídil, si chtěl podle nich zřejmě zkrátit čas strávený na cestě a vysokou rychlostí vjel na tramvajové koleje, kde neměl co dělat. Tam se střetl s chodcem a ujel pryč. Jeho auto se podařilo ještě týž večer dohledat a chvíli nato, kolem jedenácté večer, se na policii přihlásil i 20letý muž s tím, že auto řídil on. Mladíka policisté hned zadrželi.

Video
Video se připravuje ...

Na tramvajovou zastávku Ječná vjel automobil. Srazil přitom chodce, který utrpěl vážná poranění. (2. listopadu 2021) Václav Burian

Fotogalerie
34 fotografií