Dnes odešel náš milý Karel. Zapalte za něj svíčku a myslete na něj. Jeho vtip, vstřícnost a dobrá nálada tu budou chybět... Teď už na nás koukáš z okna nebeského, tak se nám tam opatruj!“ uvedlo Komunitní centrum Kampa na svém Facebooku v úterý 2. listopadu. Karel byl oblíbenou a důležitou postavou místního komunitního života.

Pro centrum začal pracovat v dubnu 2017, když ho přivedl další ze sousedů, Martin. Od té doby byl neodmyslitelnou součástí malého domečku uprostřed parku Kampa, kde kolemjdoucím z okénka prodával občerstvení. Kromě toho pro ně měl také vždy vlídné slovo a nezapomenutelný úsměv, jímž svým sousedům zpříjemňoval dny. „Karel si myslím domeček zamiloval,“ řekla Blesku za centrum Barbara Šabachová. 

Důkazem je i řada dojemných komentářů, v nichž na Karla jeho známí a přátelé s láskou vzpomínají. „Je mi to líto. Byl to člověk, který uměl vytvářet atmosféru komunitního života na Malé Straně,“ ocenil jeho přínos místostarosta Prahy 1 Petr Burgr (My, co tady žijeme), jenž se v centru Prahy zabývá organizací spolkového života. „To je mi moc líto. Vžycky, když mi točil malinovku, přidal úsměv a milé slovo,“ uvedla Jana. „Upřímnou soustrast rodině a přátelům. Ten jeho úsměv bude chybět,“ nechal se slyšet Martin. 

Fotogalerie
3 fotografie