Otřesný pohled se naskytl strážníkům psovodům, kteří se svými čtyřnohými parťáky vyrazli v sobotu večer kontrolovat sociálně nepřizpůsobivé osoby do ulice Na Labuťce v Praze 8. V lesíku objevili stan, u nějž jeden ze psů označil přítomnost člověka. „Muž ležící u vchodu strážníkům tvrdil, že je ve stanu sám. Při kontrole všech tří ložnic ale jeden ze strážníků objevil spícího cca tříletého chlapce,“ popsali strážníci.

Bezdomovec strážníkům řekl, že klouček spí ve stanu první noc a že ho jen hlídá kamarádce, která se vrátí až ráno. Tomu však hlídka neuvěřila. „Díky dobré místní znalosti věděla, že chlapce s jeho matkou již v uvedené lokalitě kontrolovala před dvěma dny, kdy žena tvrdila, že jsou na návštěvě u otce dítěte,“ uvedla městská policie.

Byl podchlazený a špinavý

Chlapeček spal navíc v zimě, byl špinavý a viditelně zanedbaný! Záchranáři nebohého kloučka převezli k vyšetření do nemocnice. „Záchranářská posádka na místo vyrážela kolem 22:30, pečovala o tříletého chlapce. Nebyl zraněný, ale byl podchlazený, záchranáři ho odvezli na pediatrii do Nemocnice na Bulovce,“ řekla Blesku mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Strážníci kvůli podezření na trestný čin ohrožení výchovy dítěte přivolali policisty, kteří celý případ zadokumentovali. „Na případu spolupracujeme s pracovníky Orgánu sociálně-právní ochrany dětí a dále ho prověřujeme, zda byly naplněny znaky skutkové podstaty některého z trestných činů. Vzhledem ke skutečnosti, že je případ na samém počátku, nelze v tuto chvíli poskytnout další informace,“ vysvětlil Blesku policejní mluvčí Jan Rybanský.

Fotogalerie
4 fotografie