Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ostuda ruské armády: Tankista sejmul kanónem několik spolubojovníků!

Autor: rc, swp - 
6. února 2023
16:27

Ruská armáda je sice děsivá, někdy ale zejména svými excesy. Na sociální síti se objevilo video s ruským tankem, který svým kanónem srazí několik spolubojovníků! Sdílelo ho i ukrajinské ministerstvo obrany.

Koncem ledna se na twitteru Ministerstva obrany Ukrajiny objevilo video, které zachycuje ruskou armádu v akci. „Největší hrozbou mobilizované ruské pěchoty jsou mobilizovaní ruští tankisté,“ popisuje jednou větou. Ve videu, které je dlouhé necelou minutu, je vidět, jak ruský tank rychle ujíždí od jiného poničeného stroje, z něhož stoupá kouř.

Následně se mu dostane do cesty jiný obrněnec, na němž sedí několik ruských vojáků. Ovšem ve chvíli, kdy se mu tank snaží vyhnout, vojáky doslova smete svým kanónem. 

Video  Ruský tank kanónem sejmul pět ruských vojáků.  - Twitter/Defense of Ukraine
Video se připravuje ...

Podle informací britského deníku Daily Mail, který se odvolává na nizozemskou válečnou výzkumnou skupinu Oryx, Rusko na Ukrajině od začátku války ztratilo už 1450 tanků. To mu ale zjevně nijak nebrání ve válce pokračovat.

Velká ofenziva

Ukrajinský ministr obrany Oleksij Reznikov uvedl, že Rusko připravuje novou velkou ofenzivu. Varoval, že by mohla začít již 24. února. Podle Reznikova shromáždila Moskva tisíce vojáků a „mohla by něco zkusit“ u příležitosti prvního výroční invaze na Ukrajinu, napsal server britské BBC. Útok by rovněž mohl souviset s oslavami ruského svátku Dne obránců vlasti, který si země připomíná 23. února. Rusko se také podle armády připravuje na další masivní vzdušný úder na Ukrajinu.

Nejméně tři lidé mezitím zemřeli při středečním večerním útoku na rezidenční budovu ve městě Kramatorsk na východě země. Asi 20 dalších osob utrpělo zranění. Poškozeno bylo několik domů.

„Jediný způsob, jak zastavit ruský terorismus, je porazit ho,“ napsal po útoku v Kramatorsku na sociální sítě ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. „Porazit ho tanky. Stíhačkami. Raketami dlouhého doletu,“ dodal.

Video se připravuje ...
Další videa