Vzpomínková bohoslužba za prince Philipa svedla zase jednou členy britské královské rodiny dohromady. Chyběl jen princ Harry (37) s manželkou Meghan (40), synem Archiem (2) a dcerou Lilibet (9 měs.). Na jeho nepřítomnost jsou ale už všichni tak nějak zvyklí. 

Samotné královně dělal doprovod princ Andrew, který v současnosti čelí megaskandálu kolem údajného zneužívání nezletilých s dnes již zesnulým finančníkem Jeffreym Epsteinem (†66). 

I navzdory nenávisti, která se nyní na Andrewa snáší z řad veřejnosti, si ho královna speciálně vyžádala. Z Windsoru odjížděli autem společně a do katedrály Westminster Abbey vstoupili ruku v ruce, královna zavěšena za synovo rámě. 

Podle královského komentátora Roberta Jobsona se vládkyni seniorní členové královské rodiny pokoušeli krok rozmluvit, ona ale trvala na svém. 

„Ukazuje to, že ho miluje celým svým srdcem, a věří svému synovi,“ uvedl Jobson pro časopis People. „Stejně, jako když prohlásila, že si přeje, aby Camilla získala titul královny manželky, mnoho lidí i tentokrát přijme a bude respektovat její názor,“ myslí si. Královna by tak mohla Andrewův obraz v očích veřejnosti trochu vylepšit. 

„Dává smysl, že ji doprovodil zrovna on, protože nemá partnerku. Vyrovnání bylo zaplaceno a v očích zákona není ničím vinný,“ říká Jobson.

„Ona Andrewovi věří. I když zmizí z očí veřejnosti, může vzdát hold svému otci, který byl koneckonců velmi pyšný na jeho službu u Britského královského námořnictva, se kterým bojoval ve válce o Falklandy,“ prozradil. 

VIDEO: Největší královské skandály

Video
Video se připravuje ...

Největší královské skandály Videohub

Fotogalerie
98 fotografií