Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vážná nehoda kamionu a automobilu u Starého Hrozenkova: Na místo musel letět vrtulník

Aktualizováno -
14. ledna 2022
15:26
Autor: ČTK - 
14. ledna 2022
08:06

Silnice I/50 u Starého Hrozenkova na Uherskohradišťsku je po ranní vážné nehodě kamionu s osobním autem znovu průjezdná. Zcela uzavřena byla zhruba dvě hodiny, nyní mohou motoristé úsekem projíždět kyvadlově, provoz řídí policisté. „Havárie si vyžádala zranění tří lidí,“ řekla ČTK policejní mluvčí Milena Šabatová.

Nehoda se stala po 06:00. „Devětadvacetiletý řidič vozidla Alfa Romeo jel směrem na Uherský Brod. Při průjezdu táhlé levotočivé zatáčky přejel do protisměru, kde narazil do kamionu,“ uvedla mluvčí.

Zranění podle ní utrpěli řidič osobního auta, jeho spolujezdkyně i řidič nákladního vozu. „Vážně zraněný řidič osobního vozidla byl letecky transportován do nemocnice v Brně, spolujezdkyně sanitkou do uherskohradišťské nemocnice. Řidič kamionu vyvázl s lehkým zraněním. Kvůli zranění nebylo možné provést u řidiče osobního auta dechovou zkoušku, proto byl nařízen odběr krve. Škoda na vozidlech prozatím nebyla vyčíslena,“ řekla Šabatová.

Řidič osobního vozu zůstal po havárii uvnitř zaklíněný, pomoci mu museli přivolaní hasiči. „Pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení muže vytáhli ven z vraku vozidla a předali do péče posádce zdravotnické záchranné služby. Jeho spolujezdkyně utrpěla lehčí zranění a taktéž skončila v péči záchranářů,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Po dobu zjišťování příčin a okolností nehody a odstraňování jejích následků byla silnice I/50, která propojuje Jihomoravský a Zlínský kraj se Slovenskem, zcela uzavřena. Policisté odkláněli vozidla na objízdné trasy. Po 08:00 se podařilo v dotčeném úseku obnovit provoz alespoň po polovině vozovky.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání