Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno, déšť 19°C

U Nymburka někdo položil na koleje kamení, narazil do něj vlak s cestujícími

Autor: ran - 
23. července 2021
12:06

Na koleje u Nymburka někdo nastražil hromadu kamení tak, že přijíždějící vlak do ní vjel a musel zastavit. Cestující byli ze soupravy evakuováni, odvezl je náhradní spoj. Není to tak dávno, co se něco podobného stalo na jiné trati. Tam na kolejích překážel celý masivní kvádr!   

Na trati mezi Nymburkem a Kamenným Zbožím zatím neznámý pachatel položil na koleje kamení. Do nejspíš se zlým úmyslem nastražené překážky vjela 19. července souprava CityElephant, která už nestihla včas zabrzdit. „Došlo zde k nárazu rychlíku do kamení položeného na koleje,“ potvrdili zásah u nehody drážní hasiči v Nymburce.

Na místo přijeli hasiči, kteří cestující z vlaku evakuovali. „Jednotka zabezpečila evakuaci cestujících do přistavené náhradní soupravy,“ dodali nymburští hasiči. Na místě byla také pořízena fotodokumentace. Hasiči na místě spolupracovali s ostatními složkami integrovaného záchranného systému.

Naštěstí se nikomu nic vážného nestalo. Podobný případ se ale stal nedávno na Českolipsku, kde mohly být následky mnohem horší. Do cesty vlaku tam někdo nastražil ne jen volně položené kameny, ale přímo celý kvádr cementu. I tehdy se naštěstí nikomu nic nestalo.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání