Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Známý muzikant (†38) tragicky zemřel na Slovensku: Utopil se v přehradě!

Ve vodách Zemplinskej Šíravy zemřel hudebník Luboš Didík (†38).
Ve vodách Zemplinskej Šíravy zemřel hudebník Luboš Didík (†38).  (Autor: FB: Policie/Rolland z Čirče)
Autor: rix - 
19. července 2021
18:53

Slovensko zasáhla další rána. Naši východní sousedé oplakávají smrt Milana Lasici (†81), nejde ale o jediného tamního umělce, který v posledních dnech zemřel. Ve vodách Zemplínskej Šíravy se utopil známý folklorní muzikant Ľuboš Didík (†38). Talentovaný hudebník hrál v kapele Rolland z Čirče na akordeon a klávesy.

Ve vodách Zemplínskej Šíravy došlo k tragédii. Utopil se tam mladý muž a oblíbený slovenský hudebník Ľuboš Didík. Talentovaného muže se záchranářům sice podařilo oživit, ale po převozu do nemocnice zemřel, uvedl server Topky.sk

Podle všeho si měl jít Ľuboš zaplavat se svým kamarádem, který ho ale v půlce plavání opustil, jelikož mu došly síly. Známy hudebník ale plaval dál. Vše se mělo odehrát náhle a Didík měl najednou začít volat o pomoc. Daleko od břehu ho ale neměl kdo zachránit. 

Domů a na pódium už se hudebník nikdy nevrátí. Na Zemplínskej Šírave nemají záchrannou službu, a než dorazili záchranáři, uběhlo patnáct až dvacet minut. Didíka následně vytáhli z vody a začali oživovat. To se lékařům po půlhodině také podařilo. Nicméně po převozu do nemocnice člen kapely Rolland z Čirča zemřel.

„Přátelé a kamarádi, pro kapelu je toto oznámení strašná rána, ale náš kolega Ľuboš odešel do hudebního nebe,“ oznámila kapela na sociální síti. 

Kapela Rolland z Čirča působí na hudební scéně od roku 2000. Vystupuje na koncertech, festivalech, svatbách nebo rodinných slavnostech a dalších akcích po celém Slovensku nebo v zahraničí. Za svou kariéru soubor vydal třináct desek a uskutečnil stovky vystoupení. Ľuboš hrál v kapele na klávesy a akordeon. 

„Byl nenahraditelný. Všichni ho měli rádi pro jeho dobrou a veselou povahu. Dokázal vykouzlit neskutečnou zábavu. Byl to muzikant tělem i duší. Hrál stovce nevěst. Byl to pojem,“ vyjádřila se jeho kamarádka Maja. 

babilida ( 20. července 2021 10:59 )

Nenahraditelný ? Těch jsou plné hřbitovy....

padrino ( 20. července 2021 00:19 )

Podle všeho si měl jít Ľuboš zaplavat se svým kamarádem, který ho ale v půlce plavání opustil, jelikož mu došly síly. Známy hudebník ale plaval dál. Vše se mělo odehrát náhle a Didík měl najednou začít volat o pomoc. Daleko od břehu ho ale neměl kdo zachránit.

Jak byl starej,tak byl blbej.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání