Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

„Byla to apokalypsa. Všude krev a bezmocní lidé v slzách.“ Ředitel nemocnice popsal zkázu v Hodoníně

Aktualizováno -
25. června 2021
01:13
Autor: ČTK - 
25. června 2021
00:42

Nemocnice Hodonín zaznamenala i úmrtí mezi pacienty, které přijala po silných bouřích a krupobití v kraji. ČTK to řekl ředitel nemocnice Antonín Tesařík. Počet úmrtí ale neví. Nemocnice podle něj odhadem ošetřila 150 až 200 zraněných, největší nápor před půlnocí opadl. Uvedl také, že v jeho nemocnici zemřel na následky bouřek minimálně jeden člověk.  Bouře s kroupami o velikosti tenisových míčků i s tornádem se dnes večer prohnala především na Břeclavsku a Hodonínsku. Bouře ničila domy, auta i zeleň.

Přesné počty nebyl Tesařík schopný říct. „Rozhodně jsme tady ale měli více než desítky lidí, možná to mohlo být odhadem i 200. Naváželi je sem záchranáři, hasiči i příbuzní auty,“ uvedl Tesařík. Podle něj vypadala situace jako na bojišti. „Byla to apokalypsa. Všude byla krev a bezmocní lidé v slzách. Zachraňovali si holé životy a přišli o střechu nad hlavou,“ uvedl Tesařík. Zranění podle něj měli pohmožděniny, otevřené zlomeniny a zranění hlavy.

Video  Jihomoravští hasiči zveřejnili video z postižené oblasti  - HZS JMK
Video se připravuje ...

Podle něj se zdravotníci zachovali profesionálně. „Okamžitě jsme spustili traumaplán a řešili nejhorší případy. Zaznamenali jsme i nějaké úmrtí. Pomáhali všichni,“ řekl ředitel. Dodal, že pomoc nabídl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) nebo předák Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Josef Středula. Dále uvedl, že někteří zdravotníci z okolních obcí se nemohli do nemocnice dostat kvůli spadaným stromům, které blokovaly komunikace.

Video  Zkáza obce Hrušky z dronu: Takhle tornádo zničilo obec na Břeclavsku  - Blesk - David Malík
Video se připravuje ...

Pohybovenadany ( 25. června 2021 13:43 )

Moc bych na pojištění nespoléhal, těm jde jenom o to škubat lidi . Více pomoci přijde spíš z Vídně než z Prahy . Tam se teď létá na zápasy ve fotbale, jiné starosti.

cid2000 ( 25. června 2021 11:18 )

Neštěstí pro lidi.Opravdu hrozný! Nejlépe zrušit nákup nejdražších námořních vrtulníků na světě a poskytnout tyto peníze na rekonstrukci a i pro další problémy v dalších částech ČR !! Další mega katastrofa pro postižené bude jednání s vyč...ů...ra..nxxx pojišťovnama!! Jak budou plnit tuto pojistnou událost postiženým ??To bude další masakr !!! Neznamená, že, když máte pojištěn dům, že dostanete 100% za škody. To bude handrkování a obezlička za obezličkou v detailech všech pojistných smluv atd.!!Bude to trvat mnoho měsíců až rok. Stát by měl zasáhnout a tyhle skryté obezličky zrušit!!Aby platilo jasně a jednoduše, zřetelně pro všechny, že živelná pohroma zahrnuje tohle a tohle a že povětrností podmínky zahrnují toto a toto, tečka!!Žádné skryté rozdíly ve slovech: vichřice nebo orkán či tornádo atd.!!

Kalman Hlavnička ( 25. června 2021 10:40 )

Nechcete si alespoň v takové tragédii strčit ty reklamy u videí do ***e?

choseeeee ( 25. června 2021 08:48 )

bože další tomík s iq .... jsi úbožák

frantacizek ( 25. června 2021 00:55 )

a toto dojde na mou milovanou Pálavu..všichni se brzy uzdravte, zas bude dobře, člověk z toho ani nemůže teďkom jít spát

Zobrazit celou diskusi