Žena z Prahy vyklízela byt, přičemž našla řadu nezbepečných předmětů - mezi nimi byly stovky nábojů nejrůznějších druhů, tři rozbušky i cvičná zásahová výbuška. „Následně všechny předměty naložila do auta a převezla na policejní služebnu v Praze. Na oddělení byl ihned přivolán pyrotechnik, který si nalezené předměty převzal k odborné likvidaci,“ popsala policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Policie v souvislosti s případem upozorňuje, že s podobnými předměty rozhodně není záhodno manipulovat či je nosit na policii nebo kamkoliv jinam. Lidé by v případě nálezu měli ihned zavolat na linku 158. 

Co dalšího policisté radí?

  • s nalezeným předmětem nebo podezřelou municí nikdy nemanipulujte,
  • nález označte a oznamte policii,
  • zajistěte nález tak, aby k němu nebyl možný přístup dalších osob,
  • vyčkejte příjezdu policie a dalších odborníků - psovoda se služebním psem vycvičeným na vyhledávání výbušnin, pyrotechnika a dalších policistů (pyrotechnici ke každému nálezu přistupují tak, jako by šlo o nebezpečný nález a musí zachovávat pravidla bezpečnosti, aby nedošlo k explozi),
  • respektujte vyznačený bezpečný prostor pro práci policistů a pyrotechnika (na místech, kde nehrozí nebezpečí osobám ani poškození majetku, jsou nálezy likvidovány na místě. V ostatních případech je nález odvezen na bezpečné místo, kde je odborně zneškodněn).
  • Video
    Video se připravuje ...

    Žena našla v bytě pyrotechniku a odvezla ji na policii. To rozhodně nedělejte, vzkazují policisté. Policie České republiky

    Fotogalerie
    3 fotografie