Zhruba pětatřicetiletého chodce srazil na D1 před Průhonicemi 18. prosince projíždějící minibus. Několik životů si během roku v Praze vyžádaly srážky s tramvají, v srpnu v Motole zemřel motocyklista po kolizi s kropicím vozem. V červnu dodávka srazila a usmrtila ženu na přechodu pro chodce v Průběžné ulici.

Mrtvá studentka

Další chodkyně (†23) zemřela loni v lednu v Praze 6 poté, co ji ke zdi přimáčklo auto, které se samovolně rozjelo. Studentka z Chile jménem Consuelo neměla šanci přežít. Smutnější byla nehoda v tom, že se jí dalo zabránit. Řidič (75) vozidla taxi totiž zanechal vůz nezabržděný ruční brzdou, a když z něj vystoupil, samovolně se rozjel.

Pan obviněný projevil lítost, plně se doznává,“ uvedla soudkyně Veronika Koropecká. „Chci se hlavně omluvit rodině. Nechápu, jak se něco takového mohlo přihodit,“ řekl u Obvodního soudu pro Prahu 6 obžalovaný řidič. U soudu vyfasoval zákaz řízení a dvouletý podmíněný trest.

Celková bilance

Dopravních nehod se loni v Praze podle průběžných čísel stalo víc než 14 000, o rok dřív se jich podle ročenky nehodovosti 2022 odehrálo téměř 15 500. Těžce zraněných ubylo ze 196 na loňských předběžně 161. Lehkých zranění při dopravních nehodách loni v hlavním městě bylo 1976, za předchozí rok jich policie eviduje 1829. Hmotná škoda vzrostla z předloňských 1,3 miliardy korun na víc než 1,4 miliardy Kč.

Video
Video se připravuje ...

Muž zemřel ve Vestci u Prahy Blesk.cz - Václav Burian

Fotogalerie
38 fotografií