„Dne 30. ledna nás při tragické dopravní nehodě opustila Consuelo Z. V. Chilská studentka studující v Praze. Tento incident tvrdě zasáhl její rodinu, přátelé a známé,” uvedlo velvyslanectví na Facebooku. „Velvyslanec Hernán Bascuñán vyjadřuje úctu zesnulé Consuelo, která studovala mezinárodní vztahy a projevila velký zájem o práci v naší diplomatické delegace,” dodalo velvyslanectví.

Co se stalo?

V pondělí okolo poledne taxikář zaparkoval svůj vůz před obchodem Žabka v Bělohorské ulici. Auto se samovolně rozjelo, srazilo se s tramvají, od které se odmrštilo pokračovalo z kopce až do ulice Za Pohořelcem, kde přimáčklo třiadvacetiletou Chilskou studentku na výlohu sklenářství.

Ke zraněné Consuelo okamžitě přispěchali svědci nehody. Boj o její život byl však marný. „Na místě probíhala hned po telefonu resuscitace, kterou převzali policisté a následně záchranáři s lékařem a inspektorem,“ řekla mluvčí záchranky Jana Poštová. Případ nyní vyšetřují kriminalisté a k případu zatím neposkytují bližší informace. Podle odborníka na bezpečnost dopravy Romana Budského však za nehodu nejspíš může špatné zajištění vozu nebo jeho stav.

Na místě, kde Consuelo zemřela, vznikl pomníček.

Krásnou studentku z Chile v Praze zabilo taxi. Samovolně se rozjelo. Na místě nehody vznikl pomníček.
Autor: Tonda Tran

Video
Video se připravuje ...

Auto v ulici Myslbekova v Praze 6 přimáčklo ženu ke zdi. (30. ledna 2023) David Malík

Fotogalerie
13 fotografií