Nechtěně dobrodružnou službu měli v noci na čtvrtek pražští záchranáři, lékaři z nemocnice Na Františku i pražští strážíci. Mohl za to jediný pacient, kterého záchranáři do nemocnice převáželi. „Mladý muž pod vlivem drog odmítl vystoupit ze sanitky. Jeho nálady se rychle měnily, od křiku, přes výbušné chování až k úplné apatii. Posádka sanitky proto požádala o pomoc strážníky,“ popsala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Muž se pak dokonce pokusil záchranáře napadnout, strážníci proto hned zakročili. Zklidnil se až v nemocnici, netrvalo ale dlouho a řádění začalo znovu. „Nejprve si agresivitu vybil na mobilu, kterým mrsknul o zem, až z něj létaly kusy po čekárně. Nato se v záchvatu zuřivosti vytrhl hlídce, vyndal si penis z kalhot a rozběhl se ke zdi. Z ní vyrval elektrický kabel a pokusil se zničit automat na poplatky,“ popsala jeho řádění Seifertová.

Hlídka proto zakročila znovu, použila donucovací prostředky a muže spoutala. „Po vyšetření lékař rozhodl o jeho převozu na psychiatrii. Protože mladý muž znovu přestal ovládat své chování a byl nezvladatelný, požádali záchranáři strážníky ještě o asistenci při převozu,“ dodala mluvčí.

Fotogalerie
17 fotografií