Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kellnerova (†56) smutná cesta domů: Noční přelet nad rodištěm!

Autor: mn - 
11. dubna 2021
05:00

Letadlo zesnulého Petra Kellnera (†56) se v pátek vrátilo z Anchorage do Prahy. Pravděpodobně s sebou přivezlo rovněž tělo jeho přítele a osobního kouče snowboardingu Benjamina Larochaixe (†50).

Luxusní boeing odletěl z Aljašky ve čtvrtek v 16:44 našeho času. Trasa 10hodinového letu vedla přes Grónsko a Island, během přiblížení k ruzyňskému letišti jej pak letový koridor symbolicky provedl těsně kolem České Lípy, tedy Kellnerova rodiště. 

Na pražské letiště Václava Havla dosedl pod rouškou tmy v pátek ve čtvrt na tři ráno. Předpokládá se, že do České republiky dopravil rakev s Kellnerovými ostatky, oficiálně to ovšem nikdo z rodiny ani Kellnerova holdingu PPF nepotvrdil.

Už po dvou hodinách ale letadlo znovu stálo na ranveji, aby na otočku zamířilo do francouzského Lyonu. Je tedy možné, že jelo odevzdat rakev s tělem Benjamina Larochaixe, jenž při nehodě také zahynul.

Jeho vdova Géraldine Dupontová Larochaixová už mu totiž na 12. dubna naplánovala pohřeb. „Nevím, kolik lidí tam bude, zůstaneme co nejvíc venku, žádná mše,“ uvedla Francouzka na facebooku.