Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tragická smrt tří příbuzných kluků v Ostravici: Flaška rumu na místě piety! Drsné reakce, prý jde o „vtip“ kamarádů

Autor: rc - 
6. dubna 2021
05:01

Smrt tří mladíků oplakávají obyvatelé Frýdlantu nad Ostravicí, odkud zesnulí pocházeli. Trojice mladých mužů v pátek tragicky zemřela u jezu v městské části Kamenec. Na místě, kde muži utonuli, vzniklo pietní místo. Lidé se tam zastavují, zapalují svíčky a pokládají květiny. Ovšem kromě plápolajících svíček se tam objevila i láhev rumu! Alkohol na pietním místě řadu lidí překvapil. Jak se ukázalo, zřejmě ji tam přinesli kamarádi zesnulých jako „vtip“. Ke smrti se vyjádřila i oficiální stránka města.

Odpoledne u jezu ve Frýdlantu nad Ostravicí skončilo tragicky pro trojici mladíků. Ti se v pátek zastavili u jezu tamní řeky v městské části Kamenec. Jeden z nich se chtěl zřejmě vykoupat, zatímco jeho dva mladší příbuzní přihlíželi. Koupání v ledové vodě se však změnilo během pár sekund v tragédii.

Čtyřiadvacetiletý muž se začal topit a dva mladší mladíci se svému příbuznému snažili pomoci a skočili za ním, ovšem sami ve vodě zůstali. Jednadvacetiletého muže vytáhli z vody svědci a poskytli mu první pomoc.

Poté, co na místo dorazil lékař, ale konstatoval smrt. Na místo vyrazili i hasiči, kteří z vody vytáhli čtyřiadvacetiletého mladíka, jehož předali do péče lékařů. Byl v kritickém stavu. Tragédii nepřežil. Po třetím mladíkovi pátral vrtulník do večerních hodin, nakonec byla akce odvolána a pokračovala druhý den ráno, kdy kolem jedenácté hodiny vytáhli jeho tělo.

„Podle mě to byl souhrn více rizikových činitelů a podcenění nebezpečí jezu. Mnohdy rychlost toku na pohled nevypadá nijak nebezpečně. To se však dramaticky mění, pokud do vody vstoupíme. Stejné nebezpečí hrozí také zachráncům a potápěčům,“ uvedl pro Blesk policejní potápěč Roman Kudela z Třince.

Na místě tragédie vzniklo pietní místo, kde se lidé zastavují, aby zapálili svíčky a položili květiny. „Nechť odpočívají v pokoji. Vyjadřuji tím upřímnou soustrast pozůstalým ve jménu celé skupiny Frýdlant nad Ostravicí,“ napsal k fotografii pietního místa na sociální síti Facebook Teodor. „Smutná zpráva postihla naše město. V pátek v řece Ostravici zhasly tři mladé životy frýdlantských občanů. Vyjadřujeme upřímnou soustrast rodinám, přátelům, kamarádům. Stala se velká tragédie a velmi nás to mrzí,“ vyjádřilo svou soustrast na facebooku město Frýdlant nad Ostravicí. „Buďte, prosím, ohleduplní k pozůstalým,“ dodala stránka.

Kromě svíček a květin se však na pietním místě objevila i flaška rumu - a ne jedna! Láhve s alkoholem zaskočily mnoho obyvatel, kteří se na sociální síti ptali, zdali mají skrytý význam. „Ten rum je tam trapný,“ napsal dokonce jeden z komentujících.

„Plná láhev rumu se tam opravdu nehodí. Stejně ji někdo ukradne, jako to lano. A i ty další láhve alkoholu jsou nevkusné,“ míní další komentující. „Jedná se o přátelský ,vtip‘ od kamarádů, tak prosím, respektujte,“ vysvětlila další komentující.

VIDEO: Pátrání po mladících v řece Ostravici ve Frýdlantu

Video  Pátrání po mladících v řece Ostravici ve Frýdlantu  - HZS Moravskoslezského kraje
Video se připravuje ...

va45 ( 7. dubna 2021 23:06 )

Kdy se ti to stalo?Bože do koho jsi to duši dal?

ivanak ( 6. dubna 2021 13:37 )

Mám dojem,že postižený jste vy..co to sem pletete prosím vás..dejte si mokrý hadr na hlavu a objednejte se na vyšetření,když dokážete u takového smutného článku napsat takovou hovadinu,že se nestydíte...

Martin32 ( 6. dubna 2021 13:20 )

Evidentně ti co tam dávají ty láhve jsou trochu postižení. Nevolí náhodou ANO?

y1xcvbnm ( 6. dubna 2021 11:53 )

na Tv JOJ říkali že se na místě i láhve od alkoholu našly . Možná i alkohol stál za tou tragedií, alkohol bortí zábrany a tak to možná vzniklo, škoda mladých životů, bavili se asi dobře ale špatný konec to vzalo

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání