Tragická událost se stala po 16:20 u splavu ve Frýdlantu nad Ostravicí v části nazvané Kamenec. Podle Černohorského se ve splavu řeky topili tři lidé. „Dvě osoby byly z vody vytaženy a resuscitovány. Bohužel i přes pomoc jedna zemřela a druhá je v kritickém stavu. Po třetí osobě pátráme a zjišťujeme další okolnosti této tragické události,“ zněla prvotní informace.

To ale bohužel platilo jen do sobotního dopoledne. Policisté totiž našli tělo třetího mladíka. Také on je po smrti. Jak uvedla mluvčí policie Pavla Jiroušková, v řece tělo našli potápěči. 

Podle ní se čtyřiadvacetiletý muž šel v pátek odpoledne do jezu v městské části Kamenec koupat. Začal se topit a dva mladší kamarádi za ním skočili, aby mu pomohli. 

Dva mladíci zemřeli v pátek

O život nakonec přišli všichni tři mladíci ve věku okolo 20 let. Tělo jednoho se našlo u splavu, kde se událost stala. Oživit se ho už nepodařilo. „Jednadvacetiletý muž byl z vody vytažen kamarády na ostrůvek uprostřed řeky a byla u něj zahájena laická resuscitace. Zasahující lékař ZZS u něj však zjistil jisté známky smrti a konstatoval jeho úmrtí,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí ZZS Lukáš Humpl. 

Druhého mladíka (†24) policisté vytáhli z vody níže po proudu. Převzali ho do péče záchranáři, nicméně ani jemu už nebylo pomoci. „O tři roky starší muž byl rovněž vyloven z vody před příjezdem záchranářů. Na břehu řeky a následně v sanitním vozidle probíhala jeho resuscitace. Přes veškeré úsilí posádek ZZS byla snaha o záchranu marná a i tohoto pacienta musela lékařka záchranné služby prohlásit za zemřelého," stojí dále ve zprávě.

Třetí tělo našli v sobotu

Po třetím, stejně starém mladíkovi, se dlouho pátralo. Na místě zasahoval i policejní vrtulník s termovizí. Vzhledem k tomu, že se mladíka nepodařilo najít do 22 hodin, pátrací operace musela být ukončena. „Pátrání bude opět pokračovat v 8:30. Na místě už budou pouze policisté s potápěči," řekl v sobotu ráno Blesk.cz mluvčí moravskoslezských hasičů Josef Kozák. To se i stalo. Bohužel výsledek byl tragický. Podle dostupných informací skupina mladých lidí trávila odpoledne na břehu řeky. Zda v tomto případě sehrál nějakou roli alkohol, není jasné. Podle policie to bude zřejmé po provedení pitev.

Video
Video se připravuje ...

Pátrání po mladících v řece Ostravici ve Frýdlantu HZS Moravskoslezského kraje

Hasiči prohledávali jezy

„Do záchranné operace se zapojilo celkem osm hasičských jednotek s čluny, pomocí lanové techniky jsme vyhledávali osoby jak v místě prvního utonutí, tak na několika dalších jezech po proudu," uvedli hasiči moravskoslezského kraje na twitteru.

Fotogalerie
33 fotografií