Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Šesťačka (12) vážně pobodala svou mámu Marii (45): Je to rodina na úrovni, diví se sousedé

Autor: ran - 
29. března 2021
18:55

Jinak klidnou a spořádanou slovenskou obcí Nová Bystřice se v úterý ráno rozlehl zoufalý křik, když v jednom z rodinných domů měla školačka (12) ze 6. třídy pobodat svoji mámu Marii (45). Sousedé přitom o rodině mluví uznale a Marii, která pracuje jako prodavačka v místní samoobsluze, označují jako „milou paní“. 

Obec Nová Bystrica na severozápadě Slovenska je od úterý v šoku. Školačka (12) tam měla v úterý v půl šesté ráno zasadit devět bodnořezných ran své vlastní mamince Marii (45). Její zoufalý křik slyšeli i sousedé odnaproti.

Marie musela podstoupit náročnou operaci, která trvala 4,5 hodiny. Jedna z ran zasáhla játra, jiná zase jen těsně minula páteř. Žena je už nyní naštěstí mimo ohrožení života. 

Policie nezletilou zadržela a případ nyní prošetřuje. V obci se ale k nešťastné záležitosti místní nechtějí příliš vyjadřovat. „Radši to neřešte, je to velmi citlivé téma," citoval obyvatele obce web deníku Plus Jeden Deň. „I jménem starosty můžu říct, že se k tomu nebudeme vyjadřovat,“ řekl redaktorům na obecním úřadě starostův bratr.

Někteří obyvatelé ale byli přece jen sdílnější. „Je to rodina na úrovni,“ řekl webu Plus Jedeň Deň místní zdroj. „Je velmi milá,“ řekla o Marii její kolegyně z místní Jednoty, kde obě pracují jako prodavačky. Víc ale také říct nechtěla. Podle informací webu je Mariin manžel myslivec a organizátor plesů v obci.

Na vyzpovídané sousedy prý dívka působila jako milé a inteligentní děvče. Prý i dobře prospívala ve škole. „To, co se stalo, mohlo být způsobené pandemií a tím, že se už dlouho nechodí do školy,“ řekl pro web jeden z obyvatel Nové Bystřice, který rodinu podle svých slov dobře zná.

„Předpokládám, že to udělala v afektu. Zdá se, že nemá hranici při návalu hněvu,“ řekl webu Plus Jeden Deň psycholožka Renáta Kočišová. Podle ní incident ovlivní nejen oběť útoku, ale i dceru, která s vědomím, že na matku vytáhla nůž, bude muset žít do konce života. Kočišová také uvedla, že incident je samozřejmě velká rána pro jejich vztah, ten ale mohl samozřejmě trpět už dávno předtím.    

„Děti teď mají málo kontaktu s vrstevníky a napětí nemají kde ventilovat. Může to mít vliv i na míru agresivity,“ dodala oslovená psycholožka s tím, že to, že stav, kdy jsou děti zavřené doma, není přirozené.

Video  Marii (45) měla pobodat dcera (12).  - Reprofoto/TV JOJ
Video se připravuje ...

zdengregr ( 3. dubna 2021 16:40 )

Asi jí máti nechtěla dát peníze na další perník. Tak dostala hysterák a vzala kudlu.

PavelSki ( 3. dubna 2021 07:14 )

Samozřejmě to je příšerné, šílené, zavrženíhodné, co holka provedla.

Ale obecně: Ví jen, kdo zažívá. Rodiče na home-off, děcka na distanční výuce. V mnohých panelácích nemaj ani každý svůj pokoj, překřikují se při školních a pracovních mítincích. Možná sluchátky se snažej trošku tlumit. Někde se tahaj i o počítače, méně počítačů než členů domácnosti. Hlavně zavřeni skoro rok spolu.
Hádky mezi dospělými partnery, když jsou spolu 24 denně, nebo rodiče vers. děti.

Může eskalovat i v něco šíleného. Tím holku neomlouvám, s nožem přesáhlo všech myslitelných hranic. Ale k zamyšlení, už ten stav ukončit náhradou za jiná opatření. Ale to jsem neobjevil Ameriku, to každý, koho se dotýká, měsíce ví.

defakto ( 30. března 2021 06:18 )

... jaké asi musela prožívat hrozné napětí asi 13 - ti letá holka,která už několik měsíců nechodí do školy(mladí dnes mezi sebou komunikují přes internet), nejspíš si jí její krutá matka dovolila ráno vzbudit a pověřit nějakou povinností a tak dostala co zasloužila.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání