Královna českého šansonu, jež pocházela ze Slovenska, si nepřála žádný velkolepý pohřeb. „Až vyletím komínem, v žádném případě nechci, aby pouštěli moje šansony. Už jsem si vybrala krásnou árii Casta Diva z Belliniho opery Norma,“ řekla smířlivě v rozhovoru pro Blesk sedm let před smrtí.

Vlastním jménem Carmen Farkašová-Čelková se narodila 20. října 1931 v Bratislavě. Jméno jí prý vybírala babička, intelektuálka, která milovala opery.

Video
Video se připravuje ...

Hlaváčová odmítá očkování. Vnuk Hegerové o pohřbu. A Rosák do zpráv! Bára Horáková, Lukáš Červený

Pohřbí ji do řeky

Pohřeb bude přesně tak, jak to chtěla,“ potvrdil Blesku vnuk Matouš Heger (40) s tím, že poslední rozloučení bude neveřejné, jen v rodinném kruhu. A její popel skutečně spočine ve vlnách Dunaje. „Je přáním nás všech, aby se dostálo poslední vůle babičky ve všech směrech,“ konstatoval. „Samozřejmě teď netušíme, kdy to kvůli situaci s covidem půjde. Až to ale bude možné, pojedu tam s rodinou,“ řekl Blesku Matouš Heger. Vzhledem k tomu, že druhá nejdelší řeka Evropy protéká územím hned 10 států, ještě neví, kde přesně ji do Dunaje pohřbí.

Pomáhá bratr

Místo žádné vybrané nemáme. Přiznám se, že tyhle detaily řeší babiččin bratr, který žije na Slovensku. Tuším, že je to vcelku daleká budoucnost...“ nedoufá Heger, že by k rozvolňování došlo tak brzy.

Matouš v roce 2015 přišel o tatínka Matúše (†60) a v úterý 23. března o milovanou babičku, která zemřela po komplikacích zlomeniny krčku v Nemocnici Na Homolce.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Úspěch Hegerové byl tvrdě vydřený. Texty vypadaly jako omalovánky Blesk

Já prostě vyšumím 

Zpěvačce se ale její fanoušci budou moci poklonit. Prázdnou urnu si totiž přála postavit na rodinný hrob, aby byla u své maminky Margity Čelkové a syna Matúše. „Určitě ji někdo ukradne, ale to mi vůbec nevadí. Já nechci, aby tam lidé chodili a říkali: tady je hrob Hegerové. Já prostě vyšumím,“ plánovala Hegerová.

V žilách jí kolovala šlechtická krev 

Pro začátek jí pomyslné sudičky obdařily vrchovatě. Narodila se jako jedináček do významné bratislavské rodiny. Otec Ján Farkaš se stal ředitelem Tatra banky a generálním tajemníkem Slovenské odborové jednoty soukromých úředníků. Matka Margita se mohla pochlubit šlechtickým rodokmenem starým přes čtyři sta let a erbem se sovou prostřelenou šípem.

Video
Video se připravuje ...

Smrt Hany Hegerové: Poslední měsíc na dialýzách. A Bendová čelí kritice kvůli rasismu Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
42 fotografií