Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rodiče pěti dětí se dozvěděli zdrcující zprávu: Oběma byla diagnostikována rakovina ve čtvrtém stadiu!

Rodiče pěti dětí se několik měsíců po sobě dozvěděli zdrcující zprávu: Oběma byla diagnostikována rakovina ve čtvrtém stadiu!
Rodiče pěti dětí se několik měsíců po sobě dozvěděli zdrcující zprávu: Oběma byla diagnostikována rakovina ve čtvrtém stadiu!  (Autor: GoFundMe)
Autor: rc - 
28. března 2021
08:25

Zničující zprávu si vyslechla Sarah Thawleyová, a to jen osm týdnů poté, co přivedla na svět nejmladšího syna Arthura. Lékaři jí oznámili, že má rakovinu. Zákeřnou nemoc diagnostikovali i jejímu manželovi! Přátelé se rozhodli manželům, kteří vychovávají pět dětí, pomoci a založili veřejnou sbírku.

Sarah Thawleyová se svým manželem Stevem zažívala nejšťastnější chvíle v životě. Minulý rok v březnu se jim narodil syn Arthur. Dvojice spolu již vychovávala čtyři děti, Arthur se tak stal jejich pátým potomkem. Osm týdnů po porodu však přišla zdrcující zpráva. Lékaři Sarah diagnostikovali rakovinu prsu. „Dne 16. května 2020 byla Sarah v Nemocnici Barnsley diagnostikována rakovina prsu ve 4. stadiu,“ uvádí rodina v úvodu veřejné sbírky na stránce GoFundMe s tím, že to byl začátek složitého roku. Sarah skončila v nemocnici, kde kvůli nařízením ohledně pandemie koronaviru byla úplně sama bez svých dětí.

V červnu nastoupila na chemoterapii a nic si nepřála víc, než aby byla zpátky doma, což se jí nakonec splnilo. Byla propuštěna do domácí péče, kde byla obklopena celou svou rodinou. Ačkoliv jí lékaři nedávali velké šance na uzdravení a dávali jí pár týdnů života, vyšetření ukázalo, že se její stav zlepšuje. „Sarah dokončila léčbu v říjnu a její CT vyšetření ukázalo pozoruhodnou reakci na léčbu,“ vypráví rodina s tím, že náhle přišla další zpráva, která obrátila jejich život vzhůru nohama. Steve začal mít problémy s polykáním, a tak se rozhodl navštívit svého praktického lékaře, který ho poslal na další vyšetření. Ukázalo se, že otec od rodiny trpí rakovinou žaludku ve čtvrtém stadiu. „Bylo to neuvěřitelné. Jedenáctého prosince se potvrdilo, že jde o rakovinu žaludku. Po Novém roce Steve zahájil léčbu chemoterapií,“ pokračují ve vyprávění Sarah a Steve.

Manželé však mají kolem sebe mnoho přátel, kteří se rozhodli zakročit a pomoci jim v tak náročném období života. Jejich kamarádka Marina Whitwamová založila veřejnou sbírku na stránce GoFundMe. „Steve byl fotbalovým trenérem mého syna posledních pět let. Tam jsem se také seznámila se Sarah, která se chodila dívat na zápasy,“ vysvětlila Marina pro britský deník The Sun, proč se rozhodla rodině pomoci.

VIDEO: Profesor Smetana: Lze se vyhnout nádorovému onemocnění?

lunatic ( 28. března 2021 10:08 )

Je to sice velmi smutné-pokud se však oba rodiče rozhodli předtím, než si pořídili 5 potomků, zodpovědně pojistit vůči možnosti úmrtí na vysoké částky, tak bude všech 5 potomků slušně finančně zajištěno.Dnes si totiž lze pojistit takřka cokoliv - jen se,bohužel, zatím zřejmě nelze pojistit před možností, aby na Vás nezodpovědní jedinci "neházeli" problémy, které si zcela svobodně a tedy demo­kratic­ky,"vy­robi­li" .

Zobrazit celou diskusi