Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Becky (24) měla pozitivní těhotenský test: Byla to ale rakovina vaječníku!

Autor: jel - 
10. března 2021
12:56

Když bylo Becky Brothwoodové osmnáct let, studovala na univerzitě ve velšském městě Bangor. Studium ovšem musela na nějaký čas přerušit, protože se její život obrátil vzhůru nohama. Myslela si, že je těhotná, a lékaři se obávali, že jde o mimoděložní těhotenství. Po operaci se ovšem ukázalo, že Becky má rakovinu vaječníků!

„Šla jsem na třetí antikoncepční injekci a měla jsem nějaké příznaky jako nadýmání, častější močení, únavu, ale ignorovala jsem to,“ popsala mladá žena pro LiverpoolEcho, jak vše v roce 2015 začalo. Nakonec se však o příznacích zmínila a zdravotnice jí doporučila, aby si udělala těhotenský test. Ten vyšel pozitivně!

„Nemohla jsem tomu uvěřit, bylo mi jenom 18,“ popsala Becky. Poté, co si zkontrolovala kalendář, se jí zdálo, že není nemožné, aby byla skutečně těhotná. Zavolala proto do několika nemocnic, kde jí řekli, že by měla ihned přijet na pohotovost.

Připustila, že se vyděsila poté, co jí lékaři řekli, že jde zřejmě o mimoděložní těhotenství. Že jde o rakovinu, se však zjistilo až poté, co Becky podstoupila dvě operace. „Zavolali mi po biopsii a řekli, že je to rakovina,“ uvedla. Diagnóza ji šokovala, byla nucena přerušit studium a devět týdnů se léčila náročnou chemoterapií. Přestože se jí zhruba po měsíci zákeřná nemoc vrátila, nakonec ji překonala.

Po náročné léčbě se vrátila na univerzitu a vystudovala obor sociální a zdravotní péče a podílela se na dokumentu televize BBC nazvaném Tichý zabiják, který odhalil, jak moc zasáhla rakovina celou její rodinu, především tatínka Iana.

Video  Lenka (14) vyhrála nad rakovinou. Děkuje čtenářům Blesku, kteří jí naposílali na 180 tisíc pohledů z celého světa!  - Karel Janeček
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi