Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Žena (40) se cítila nafouklá, doktor doporučil jíst bílý jogurt: V děloze jí zatím rostl nádor!

Autor: rc - 
4. ledna 2021
06:30

Peklem si prošla Dafina Malovská z britského Surrey. Dnes čtyřicetiletá žena před šesti lety čtyřikrát navštívila svého obvodního lékaře s tím, že se cítí být nafouklá a neustává to. Lékař ji poslal na gastroenterologii s tím, že potíže mohla způsobit bezlepková dieta, ovšem tam nic nezjistili a doporučil jí, ať jí bílý jogurt. Ze zdánlivě banálního problému se však nakonec vyklubal nádor rostoucí v její děloze!

Dafina Malovská v roce 2014 se cítila být neustále nafouklá, a tak se nakonec rozhodla, že navštíví svého obvodního lékaře. Ovšem ten ji ani nevyšetřil a poslal ji domů. Dafina se však k němu vrátila ještě třikrát, a tak nakonec byla poslána na oddělení gastroenterologie do nemocnice s tím, že se může jednat o intoleranci na lepek. Gastroenterolog však během vyšetření nic takového nezjistil a dnes čtyřicetileté ženě doporučil, aby jedla hodně bílého jogurtu, který jí určitě pomůže.

Dafina, která žije v anglickém městě Carshalton v hrabství Surrey, ale stále měla problémy, a tak se rozhodla objednat k soukromému gynekologovi. Ten jí sdělil šokující nález. V její děloze našel půlkilový nádor. Rakovina se navíc rozšířila do jejích vaječníků a bylo nutné provézt hysterektomii. „Bála jsem se, že umřu,“ uvedla Dafina pro britský deník Daily Mirror s tím, že ani v tu dobu nepomyslela na to, že už nebude mít děti.

„Hodně jsem plakala. Bála jsem se, že žádný muž se mnou nebude chtít být,“ dodala s tím, že o šest měsíců později potkala svého přítele, jemuž se o tom bála říci. „Bylo nám spolu dobře a já jsem se tak bála, že se mnou nebude chtít být. Ale i když vždycky chtěl děti, chtěl být víc se mnou,“ dodala Dafina, že poté, co se vypořádala s rakovinou, rozhodla se sdílet svůj příběh a rozjet kampaň, která má za cíl povzbuzovat ženy, aby chodily na pravidelné gynekologické prohlídky.

VIDEO: Preventivní prohlídka u gynekologa. Co všechno zahrnuje?

bafy81 ( 5. ledna 2021 15:39 )

No a chodí Vaše matka na pravidelné preventivní prohlídky ke gynekologovi? Chodí se 2x ročně a nechce se mi věřit, že by tohle přehlédl.

leiah ( 4. ledna 2021 08:47 )

Takže výsledek není pochybení doktora, ale toho, že ta blbka nechodila na pravidelné prohlídky na gyndu. Jo, to se pak jeden nestačí divit.

Uživatel_5251617 ( 4. ledna 2021 08:40 )

Tak toto se neděje jen v Anglii. Ale také ve F-M nemocnici, kdy chirurg řekl mé matce, že je tlustá, že to je příčinou toho kulovitého útvaru. Ještě že měla tak všímavého a empatického kardiologa, kterému se svěřila a on ji poslal na další vyštření. V děloze měla 2,4 kg!!! naštěstí nezhoubný nádor..

Zobrazit celou diskusi