Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C

Děvčátko (5) má na tváři obří nádor: Na operaci, která by jí pomohla, rodině chybí peníze

Autor: štt - 
25. prosince 2020
14:11

Malá Creslin trpí kvůli nezhoubnému nádoru, který jí deformuje obličej. I když si malá Filipínka dokáže užívat dětství bez ohledu na vážné obtíže, na obzoru jí již svítá naděje na nový život. Nyní čeká na peněžního dárce, který by jí zaplatil náročnou operaci.

Usměvavá Creslin Arupová se narodila s vrozenou vadou, kterou u ní lékaři našli ještě, když byla u maminky v bříšku. Nejprve si mysleli, že výčnělek je její siamské dvojče, nakonec se ale ukázalo, že jde o nezhoubný nádor lymfangiom. Její máma Chrisilda (30) se tak v sedmém měsíci těhotenství vrátila zpátky do nemocnice.

Nádor nebyl zdaleka jedinou tragédií, s kterou se Creslin ve svém útlém věku setkala. Nedávno jí zemřela milující matka a otec dceru odvezl k její tetě Cecilii Rojasové, kde ji opustil. Chrisildina sestra se rozhodla, že si roztomilou neteř nechá a pomůže jí sehnat potřebnou lékařskou péči.

Creslin je nyní pět let a nádor roste spolu s ní. Váha zvětšujícího se laloku však způsobuje stavy nesnesitelné bolesti.  „Přes den si hraje s ostatními dětmi, ale v noci se budí bolestí ze spaní,“ popsala  Cecilia. Podle ní je bolest způsobena chladnější teplotou, kdy nádor víc napuchne.

Jedinou záchranou je pro dívku odstranění laloku. Na tu je již dostatečně stará, ale rodině bohužel chybí potřebné finance. Přihlásili se proto do charitativní organizace a čekají, zda se pro dívku sežene dostatek peněz. „Nevím, kdo jiný by nám mohl pomoct. Přála bych si pro svou vnučku lepší život. Nic víc v současné době nepotřebuji," dodává Cecilia.

engelina111 ( 26. prosince 2020 09:29 )

je divné, že dítěmá jednou nádor na levé straně a pak na pravé. Také asi redaktor co článek překládal si po sobě práci nepřečetl a jednou píše že otec dítěte ji odvezl ke své tetě a pak zase že dotyčná chce pro svou vnučku to nejlepší. Fakt neuvěřitelně zmatený článek. Super práce!

Zobrazit celou diskusi