Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rodina oplakává ztrátu milované dcerky: Batole spolklo baterku z ovladače

Autor: jžk - 
21. prosince 2020
17:59

Teprve sedmnáctiměsíční Reese Hamsmithová spolkla v první polovině listopadu tužkovou baterii, která jí způsobila vážné poškození jícnu a průdušnice. Zemřela v dětské nemocnici po měsíci boje.

Rodina malé Reese Hamsmithové (†1) oznámila, že holčička zemřela ve čtvrtek 17. prosince v dětské nemocnici v Houstonu v Texasu. Její matka Trista ji popsala jako odvážnou, společenskou a drzou dívenku. 

Teď už je u Spasitele, bez bolestí. S největší pravděpodobností teď všem tam nahoře šéfuje,” napsala zdrcená matka, které ztráta dcery zlomila srdce. Prozradila, že Reese začala jednoho rána zvracet, tak ji vzala k lékaři, kde si mysleli, že má záškrt. Následujícího dne si ale všimli, že jim v TV ovladači chybí baterie, proto s ní pospíchali na pohotovost, kde se jejich obavy potvrdily.

Dávení, intolerance jídla a většiny tekutin, horečky, velké množství hlenu, kašel a sípání. Všechny symptomy poukazovaly na to, že je něco ve velkém nepořádku. Vyšetření odhalila, že holčička utrpěla popáleniny v krku, jícnu a na hlasivkách. I po usilovné snaze lékařů nakonec vnitřním zraněním podlehla. 

Byla v naší rodině tak krátce. Dnes je smutný den tady na Zemi a den oslav na nebi. Naše milované dítě dnes zemřelo a již netrpí,” napsala matka na podpůrnou stránku, kde sdílela příběh a prosila o modlitby. Byla také zřízena dobročinná stránka na GoFundMe, kde může široká veřejnost přispět na náklady léčby a pohřeb malé Reese.

Její maminka nyní apeluje na rodiče, aby před jejich batolícími ratolestmi vše pečlivě uschovali. Spolknutí baterie však není jediné riziko, které na malé děti v tomto světě číhá. Víte třeba, jak dlouho můžete nechat svého potomka v autě, než bude ohrožen na životě?

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi