Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nevěsta (24) trpěla bolestmi na hrudi: O pár týdnů později jí našli rakovinu kůže!

Autor: rc - 
1. ledna 2021
21:04

Neuvěřitelné štěstí prožívala Kate Wignallová z anglického Cornwallu. Čtyřiadvacetiletá žena se zrovna zasnoubila se svým dlouholetým partnerem Ryanem Dixonem a těšila se na svatbu. Ovšem v tu chvíli přišla zdrcující zpráva. Kate měla neuvěřitelné bolesti na hrudi. Lékaři jí později diagnostikovali rakovinu kůže ve čtvrtém stádiu! Kate se však nevzdává naděje na vítězství a plánuje svatbu v Řecku.

V květnu tohoto roku se procházela se svým partnerem Ryanem Dixonem kolem rodného městečka St. Austell v hrabství Cornwall Kate Wignallová. Ryan, s nímž čtyřiadvacetiletá žena randila dlouhých devět let, náhle poklekl a požádal ji o ruku. Kate rázem začala plánovat svatbu, ovšem sny o velkolepé veselce překazily bolesti, které pociťovala na hrudi. Lékaři se domnívali, že to byl skřípnutý nerv.

Ovšem trýznivé bolesti neustávaly ani po šesti týdnech. Naopak, její stav se zhoršoval. „Bolest se zhoršovala natolik, že jsem ztratila chuť k jídlu a stěží jsem spala,“ popsala ukrutná muka pro britský deník Daily Mirror. Náhle začala zvracet krev a byla převezena do nemocnice, kde podstoupila řadu vyšetření, jež přinesly zdrcující výsledky. V nemocnici navíc byla kvůli restrikcím ohledně pandemie covidu-19 úplně sama. Lékaři jí sdělili, že má rakovinu kůže ve čtvrtém stádiu. „Začala jsem mít podezření, že něco vážně není v pořádku, čistě proto, že mi bylo tak špatně, ale slyšet nahlas slovo rakovina byl pořádný šok,“ řekla s tím, že nejtěžší to bylo sdělit rodině a svému snoubenci.

Nedokázala pochopit, proč zrovna ona musela dostat rakovinu. Celý život dbala na zdravou stravu, cvičila a nekouřila. Po dalších testech se dozvěděla, že se rakovina rozšířila do dalších častí těla a zasáhla mozek, páteř, slezinu, ledviny a plíce. Kate okamžitě zahájila léčbu a nové výsledky ukázaly, že rakovina poklesla o padesát procent, ovšem stále nemá vyhráno.

Kate přesto neztrácí naději a plánuje šťastnou budoucnost. „Rakovina nikdy nezmizí. Budu s ní žít navždy, ale zatím je stabilní. Pokroky v medicíně jsou neustále kupředu, takže kdo ví, co dalšího může být k dispozici, aby mi to v budoucnu pomohlo,“ uvedla s tím, že v současné době plánuje svatbu se svým snoubencem. V roce 2022 se hodlá provdat za Ryana při obřadu v Řecku.

VIDEO: Lze se vyhnout nádorovému onemocnění?

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi