Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Matka sedmi dětí (31) trpící rakovinou se rozhodla splnit si přání: Zhubla 24 kilo a zúčastnila se fitness soutěže!

Autor: rc - 
13. prosince 2020
15:19

Zdrcující zprávu se v roce 2017 dozvěděla matka sedmi dětí Alisha Salihová. Jednatřicetiletá žena tehdy čekala syna když jí lékaři sdělili, že má rakovinu prsu a zbývá jí nanejvýš patnáct let života. Alisha se proto rozhodla, že sepíše seznam svých přání a každé z nich si splní! Jedno z přání bylo zúčastnit se soutěže v kulturistice! Přesto, že bojovala s rakovinou a podstupovala chemoterapii, začala na sobě pracovat a nakonec se jí podařilo získat v soutěži druhé místo.

Alisha Salihová byla svobodná matka tří dětí, když se seznámila se svobodným otcem Metinem, který vychovával tři děti. Z rodačky z australského Sydney se rázem stala matka šesti dětí. Po čtyřech letech se však dvojice rozhodla, že rodinu rozšíří o další dítě. V roce 2017 totiž Alisha zjistila, že je těhotná. Období, které má však být pro ženu plné radosti, se rázem změnilo, když si na prsu nahmatala bulku. Poté, co byla provedena biopsie, jí lékaři sdělili, že má rakovinu prsu. Rázem nastalo nejtěžší období jejího života.

Ve třiatřicátém týdnu těhotenství podstoupila mastektomii ve snaze udržet své nenarozené dítě v bezpečí. Poté, co přivedla na svět syna Isaaca, nastoupila na chemoterapii. Lékaři jí navíc sdělili, že má před sebou maximálně patnáct let života. Alisha se proto rozhodla sepsat list svých největších přání a všechny si splnit. Na jejím seznamu se například objevilo přání jet se svou rodinou na dovolenou na Bali nebo Fidži, naučit se cizí jazyk, plavat s obřími mořskými želvami a vyhrát soutěž v kulturistice! Mimo jiné si také přála vzít si svého partnera Metina.

Toto přání se jí rozhodl Metin splnit a na její třicáté narozeniny ji požádal o ruku. Metin ji zavedl do pokoje plného balónků, svíček a růží a zeptal se jí, zda si ho vezme. Snoubenci si nakonec řekli své „ano“ před svými dětmi. Alisha si navíc splnila i své přání zúčastnit se soutěže v kulturistice. Na tomto přání začala pracovat již v době, kdy chodila na chemoterapie!

Alisha tvrdě pracovala jedenáct měsíců na svém těle a zhubla neuvěřitelných čtyřiadvacet kilo. Minulý víkend se objevila na soutěži a umístila se na druhém místě. „Byla to dlouhá příprava, kvůli mému zdraví jsme museli počítat s horšími dny, dny léčby, nevolností, únavou, nesnesitelnou bolestí svalů a kloubů, migrénami, které následovaly po dnech léčby,“ uvedla dříve na Instagramu Alisha.

Monikay ( 13. prosince 2020 19:44 )

předtím vypadala normálně

nika70 ( 13. prosince 2020 19:08 )

Ta má dost. Místo toho, aby sbírala všechnu sílu na léčení a rekonvalescenci, tak se huntuje hubnutím a cvičením. Má víc štěstí než rozumu, že ji to nepoznamenalo. Tedy vzhledově ano, vypadá strašně.
Jinak nechápu, jak jí doktoři mohli říct, že má 15 let života před sebou. To vyčarovali z věštecké koule? Moje babička měla rakovinu prsu a byla tady dalších 30 let.

Zobrazit celou diskusi