Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Náhlá smrt divokého prince (†38), který dával milionové dárky: Zabila ho prý rakovina

Autor: jel - 
27. října 2020
12:27

Smrt prince Hajiho Abdula Azima zasáhla nejenom Brunej, ale také Hollywood. Azim měl totiž rád divoké večírky, které pořádal i navštěvoval, a často se obklopoval celebritami. Své hvězdné přátele také rád zahrnoval nejrůznějšími dárečky, které často vyšly v přepočtu na miliony korun. Vláda země sice nezveřejnila příčinu princova úmrtí, místní média však mluví o tom, že dlouho bojoval s nemocí.

Osmatřicetiletý druhorozený syn sultána Bruneje, Hassanala Bolkiaha, zemřel v sobotu v brzkých ranních hodinách. Jeho pohřeb se konal ještě tentýž den a země vyhlásila sedmidenní smutek, během něhož jsou zakázány veškeré oslavy. Podle místních médií Azim již delší dobu pobýval v nemocnici, kde bojoval s rakovinou jater, které nakonec podlehl.

Princ byl velmi oblíbený mezi slavnými celebritami, měl velmi blízký vztah například s Mariah Carey. Té před jejím koncertem na Madison Square Garden poslal soukromým tryskáčem náhrdelník v přepočtu v hodnotě vyšší než 130 milionů korun.

Slavná zpěvačka nebyla jediná, koho Azim obdaroval přepychovým darem. R&B zpěvák Usher od něj dostal luxusní Nike tenisky pokryté diamanty a na jeho koncert v Londýně si prý princ rezervoval pro své kamarády celých dvacet řad!

Podobně obdaření odcházeli i návštěvníci jeho extravagantních večírků. Podle informací The Sun si hosté běžně odnášeli balíčky, které měly v přepočtu hodnotu vyšší než půl milionu korun a obsahovaly například mobilní telefon, dovolenou v Keni nebo originální olejomalbu.

Podobně štědrý byl ovšem princ i k charitám. Pro luxusní značku koženého zboží MCM navrhl sérii tašek, veškerý výtěžek z jejich prodeje pak putoval charitě Make a Wish Foundation. Ta podporuje kriticky nemocné děti v Británii. Azim v minulosti řekl, že si je vědom svého štěstí a chce se o něj poděli s dalšími lidmi.

Zobrazit celou diskusi