Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Máma čtyř dětí (†31) zemřela na rakovinu: Kvůli koronaviru jí pozastavili léčbu

Máma čtyř dětí (†31) zemřela na rakovinu: Kvůli koronaviru byla zastavena léčba
Máma čtyř dětí (†31) zemřela na rakovinu: Kvůli koronaviru byla zastavena léčba  (Autor: Gofundme)
Autor: jel - 
23. října 2020
15:24

Emma Jenkinsová z Bury ve Velké Británii trpěla rakovinou. Léčba chemoterapiemi byla však v březnu pozastavena kvůli pandemii koronaviru. V říjnu se mladé mamince hodně přitížilo a nedlouho poté zemřela.

Kvůli koronaviru Emma neměla chemoterapie dlouhé tři měsíce, podle jejího manžela Andrewa se jí díky tomu výrazně přitížilo. Trpěla totiž rakovinou mozku čtvrtého stupně. Paní Jenkinsová už jednou rakovinu porazila a to ve čtyřiadvaceti letech, nemoc se bohužel vrátila. Andrew řekl britskému Daily Mailu, že jeho žena nejprve reagovala na léčbu dobře a vypadalo to, že se zlepšuje.

Poté, co však byly její chemoterapie o tři měsíce odloženy, se jí výrazně přitížilo a opětovné zahájení léčby už Emmě nepomohlo. „Výrazně se jí přitížilo, točila se jí hlava a padala, někdy spadla i patnáctkrát za den. Jednou jsem jí musel volat záchranku, protože se na zahradě praštila,“ řekl Andrew.

„Na vyšetření se zjistilo, že se rakovina zhoršila. Emma okamžitě zahájila další chemoterapii,“ dodal s tím, že to však nestačilo a minulý měsíc zjistili, že léčba nefunguje. Jeho manželka a matka čtyř dětí ve věku od dvou do jedenácti let o víkendu zemřela. „Vím, že měla velký strach z toho, že neuvidí své děti vyrůstat,“ popsal smutně Andrew.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi