Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nevěsta (†23) zemřela 11 dní po svatbě: Lékař přehlédl rakovinu kůže!

Autor: rc - 
19. října 2020
12:17

Na rakovinu kůže zemřela Ashleigh Simrajhová. Třiadvacetiletá Australanka si těsně před smrtí stačila splnit ještě sen a vzala si za manžela svého přítele Jasona Halea, který při ní stál po celou dobu jejího boje. Ashleigh si výrůstek na noze našla před dvěma lety. Doktor ji však uklidnil, že je to jen bradavice, poslal ji proto k chirurgovi na vyříznutí. Rakovina se zatím rozšířila.

V roce 2018 si našla na noze Ashleigh Simrajhová z australského města Gold Coast podivný výrůstek. Obávala se toho, co by to mohlo být, a tak zašla za praktickým lékařem, který ji prohlédl a poslal ke specialistovi. „Ash myslela, že to byl kožní lékař, ale jak teď víme, byl to chirurg, který jí znovu řekl, že se jedná o kosmetickou věc. Ani jeden z nich neudělal biopsii a Ashleigh odešla přesvědčená, že se není čeho obávat,“ uvedl její otec Tony pro deník Daily Mail Australia.

Nicméně výrůstek na noze se začal horšit, začal být bolestivý a krvácel. Ashleigh šla proto znovu k lékaři, který provedl potřebnou biopsii a oznámil jí, že se jedná o kožní nádor. Navíc se rakovina zatím rozrostla jejím tělem. Její rodina je přesvědčena, že za zhoršení jejího stavu mohou lékaři, kteří jí neudělali potřebná vyšetření už dříve. „Věřila jim a žila si dál svůj život, jako by se nic nedělo. Kdyby jí to diagnostikovali, když šla na první prohlídku, nebyla tam, kde je dnes,“ dodal její otec.

 

Beautiful Ash fought so so hard to make her wedding even though the doctors said she wouldn’t, she proved them wrong so many times. But they were unfortunately right in the end. I miss you so much BG

Zveřejnil(a) Tony Simrajh dne Středa 30. září 2020

Ashleigh s nemocí bojovala do poslední chvíle. Ovšem rakovina v září vyhrála. V posledních dnech svého života vážila pouhých 34 kilogramů a bojovala o každý nádech. „V srpnu nám řekli, že má pouhé tři dny života,“ uvedl její otec s tím, že jeho dcera však bojovala dál a toužila obléci si svatební šaty, závoj a projít uličkou k oltáři, aby si vzala svého dlouholetého přítele Jasona Halea, který při ní stál po celu dobu boje s rakovinou. „Byla stále silná na to, aby se provdala a všem ukázala, jak je to pro ni důležité,“ uvedl Tony. Rodina a všichni její známí pro ni proto uspořádali nádhernou svatbu, kterou dali dohromady v pouhých pěti dnech!

Svatba se konala v Sea World Resort v Gold Coast a bylo na ní přítomno padesát nejbližších. Ashleigh však neměla už dost sil, aby k oltáři došla sama, přijela k němu proto na vozíku. O jedenáct dní později zemřela doma obklopena svými milovanými. „Ashleigh bojovala dalších devět dní poté, co jí řekli, že má pouhé tři dny života, a dalších jedenáct dní po její svatbě. V jejích posledních dnech jsme ji ošetřovali doma a byla obklopena svou rodinou, byl u ní její manžel, když zemřela,“ popsal poslední chvíle bojovnice její otec. Ashleigh se navíc během boje s nemocí věnovala tomu, aby rozšířila povědomí o rakovině kůže. Ve videích naléhala na lidi, aby chodili na kontroly. „Ona prostě nechtěla, aby si někdo další prošel tím, čím ona,“ uvedl Tony s tím, že dostávala zprávy od lidí z různých koutů světa. Dopis, v němž ocenil její úsilí, jí dokonce poslal australský premiér Scott Morrison.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy Fathers Day to all the amazing dads out there ❤️ But this post is dedicated to one of the strongest dads I’ve had the pleasure of meeting. This is Tony and yesterday he got to push his little girl down the isle and watch her marry her best friend 💍 Ashleigh has stage 4 melanoma and with only a predicted couple of days left she was surrounded by her closest family and friends and got to live her fairytale of being the most beautiful bride I’ve ever seen 👰🏼 There’s something special about being a dad and being able to have that moment on your daughters wedding day ❤️ Big thank you to all the generous women and men who donated there time and talents to put together this special day for Ashleigh and Jason 🙌 @9newsgoldcoast #goldcoastweddingphotographer #weddingphotographer #bride #storiesofstrength #brave #courage #fatherofthebride

Příspěvek sdílený Willow And Finch (@willowandfinchphotography),

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi