Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Poslední párty před koronavirovou stopkou? Lidé vzali hospody útokem!

Autor: jel - 
13. září 2020
07:50

Stovky lidí se v pátek nahrnuly do ulic britských metropolí. Chtěli si ještě naposledy užít pořádnou párty. Kvůli zvýšenému počtu nakažených totiž v zemi začnou od pondělí platit nová opatření. Za jejich porušení může Brity čekat opravdu tučná pokuta.

Kvůli nárůstu nových případů nákazy koronavirem se od pondělí ve Velké Británii nebudou smět lidé shromažďovat do větších skupin. Maximální počet osob ve skupině bude šest. Za nedodržení tohoto nového pravidla, budou policisté udělovat pokutu ve výši sto liber, tedy téměř 3000 korun. Při každém opakovaném porušení nařízení se pokuta zdvojnásobí, nejvyšší možná pokuta je téměř 100 tisíc korun.

Policejní autority v zemi prohlásily, že doufají, že se lidé budou chovat zodpovědně už tento víkend, přestože nařízení začne platit v pondělí. Podle toho, jak to v pátek v ulicích Londýna, Manchersteru a Nottinghamu vypadalo, to však dopadlo právě naopak.

„Důvodem, proč vedoucí policie v zemi prohlásili, že doufají, že se lidé tento víkend budou chovat přiměřeně zdrženlivě, je to, že nechceme aby došlo k dalšímu rychlému šíření viru,“ uvedl pro BBC Breakfast poslanec britského parlamentu Michael Gove. Ten zároveň důrazně popřel, že by vláda ztrácela nad epidemií covidu-19 kontrolu.

Předseda policejní federace v západním Yorkshiru Brian Booth vyjádřil obavu, že policie nemá dostatek strážníků, kteří by dohlíželi na neporušování nařízení. Musí se zabývat každodenními věcmi, jako jsou zmizení, napadení a krádeže. „Jestliže budeme požádání, abychom se zaměřili na kontrolování, zda lidé dodržují nařízení, budeme se logicky méně věnovat jiným případům,“ řekl pro Daily Mail.

soorry ( 13. září 2020 18:58 )

a mastné pokuty, aspoň by byly příjmy pro potřebné.

soorry ( 13. září 2020 18:57 )

není, ale je to o výdělku.

soorry ( 13. září 2020 18:56 )

Slavte, chlastejte. Chudáci doktoři, zdravotníci, kteří se už půl roku hrabou v krku lidem, chodí v ochranných oblecích, slouží služby navíc. Jen blbci dokáží svou nezodpovědností a kázní zamezit šíření viru. Jestli to tak půjde dál, nevím jak budou probíhat volby. To bude komise ve skafandrech?? Zrušit by je měli, vždyť ti frajeři budou vir zanášet i tam, i nemoccní či v karanténě se půjdou předvést. Snad bude možně na takového voliče zavolat policii.

pavucinka ( 13. září 2020 18:00 )

Bez pokut se to neobejde.

Covid_19 ( 13. září 2020 17:34 )

a co ti, kteří to chytili ve zdravotnickém zařízení? Třeba stařečci, co je potom odvezli do domovů seniorů? Ti si to mají také platit ze svého? U hygieničky Rážové s tím souhlasím, ta by si to měla platit, u ní je to jasné selhání

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa