„Neměla jsem příliš mnoho sexuálních partnerů. Byli však velice rozdílní. Spala jsem v životě pouze s pěti muži. Takže by se dalo říci, že jsem vcelku upjatá. Upřímně, v porovnání s ostatními ženami v naší branži…“ tvrdí Mariah Careyová, která byla dvakrát vdanou ženou. Jejím prvním manželem se stal 5. června 1993 hudební producent Tommy Mottola (69). Pár uspořádal ohromnou svatbu za účasti největších celebrit té doby včetně Barbry Streisandové (77) či Ozzyho Osbournea (71). Tomuto muži také zpěvačka vděčí za svou slávu.

Poprvé se pár setkal v roce 1988, kdy Mottolu naprosto ohromila nahrávka mladé neznámé Mariah. Nabídl jí proto smlouvu s Columbia Music, kde dělal manažera. A naplánoval Mariah hvězdnou kariéru, když se rozhodl udělat z ní top zpěvačku jejich společnosti a konkurentku hvězd dalších nahrávacích společností Arista a Sire Records, kterými tehdy byly Whitney Houstonová (✝48) a Madonna (61).

V roce 1994 Mariah nazpívala singl All I Want for Christmas Is You, který se stal hitem, a film Láska nebeská (2003) jeho popularitu ještě umocnil. Následovaly další alba a turné po celém světě. Mimochodem, britský magazín The Economist uvedl, že jen tenhle song zpěvačce dosud díky neustálému přehrávání v rádiích, televizích a také na YouTube a obdobných kanálech přihrál 1,4 miliardy korun.

Mariah byla na vrcholu, měla slávu, obdiv i peníze, ale šťastná nebyla, protože si nedokázala prosadit svůj názor i hudební styl a čím dál víc se cítila jakou loutka. Propast mezi manželi se prohlubovala i rozšiřovala, až se manželé v roce 1997 rozvedli a Mariah se nakonec osamostatnila i pracovně. Ještě tentýž rok vydala nové album Butterfly, víc než samotnými skladbami ale překvapila klipy k několika songům. Dosud poměrně cudná a konzervativně se oblékající Mariah, která se většinou na veřejnosti objevovala zahalená v černých dlouhých šatech nebo v riflích, najednou poprvé ukázala svůj sex-appeal. Z popové princezny se rázem stal sexsymbol. A také herečka.

K filmu Glitter, ve kterém si zahrála a k němuž dělala i soundtrack, nebyly kritiky dobré. Jenže Careyová do toho vložila tolik úsilí, že se to podepsalo na jejím zdraví. V roce 2001 byla hospitalizována pro extrémní vyčerpání. Objevila se i zpráva o pokusu o sebevraždu, což její mluvčí vyvrátil. Na kariérní i osobní vrchol se vrátila v roce 2005, kdy vydala velice intimní album The Emancipation of Mimi. Jak fanoušci, tak kritika byli nadšeni. A ve stejném roce se také poprvé setkala s mladým rapperem Nickem Cannonem (38).

Toho si zpěvačka vzala 30. dubna 2008 a přesně na den třetího výročí jejich svatby se jim narodila dnes již osmiletá dvojčata, syn Moroccan a dcera Monroe. I toto manželství se ale rozpadlo, a to v roce 2016. Údajně v tom byla nevěra Nicka, ten ale tvrdil, že ani Mariah není svatá. Útěchu našla v náručí australského miliardáře Jamese Packera (51).

Ihned začali sociální sítě zahlcovat fotografiemi z luxusních večeří a dovolených na jachtách. Ačkoli se pár zasnoubil, ke svatbě nedošlo. Momentálně je jejím životním partnerem o šestnáct let mladší tanečník a choreograf Bryan Tanaka (36), který ji mimo jiné doprovázel na pódiu na začátku března v Las Vegas, kde v blyštivém body předvedla své podle některých mocné hýždě a stehna. Není divu, že se Bryan neudržel a svou milou poplácal po zadečku i před diváky, mezi nimiž má zpěvačka jistě i mnoho ctitelů.

Mariah o sobě ale říká, že je navzdory své sexy image v normálním životě prudérní žena. „Jakmile muži zjistí, že jsem puritánka, tak ode mě utíkají. Buď se ke mně začnou chovat jako sourozenci, nebo se mnou přestanou úplně komunikovat. Naštěstí mám mnoho přátel,“ říká americká hvězda.

Fotogalerie
79 fotografií