Baculatý a vždy usměvavý Kopál ležel podle informací Blesku v nemocnici na přístrojích a bojoval s koronavirem. Nakonec prohrál. Selhaly mu plíce, tělo to nezvládlo.

Už 21. října se na facebookové stránce Keltoviny objevily první informace, že Kopálův stav není dobrý. „Dan leží v kritickém stavu v nemocnici na dýchacím přístroji a prognózy jsou bohužel velmi nejisté,“ napsal administrátor.

Daniel Kopál zůstal věrný rodným jižním Čechám i vaření a stal se spoluautorem tří knih receptů se stejnojmenným názvem či průvodcem Na cestách s labužníkem. Stál také u zrodu rádia Faktor. „Zas**j covid,“ napsal za rádio k oznámení o Kopálově smrti jeho dlouholetý kamarád Ladislav Faktor.

„Bude nám chybět ta radost a vášeň, co jsi kolem sebe šířil. Spoustě lidem jsi pomohl a bez tebe by nebyli tam, kde jsou dnes. Děkuji, že jsem měl tu možnost být tvým kamarádem. Ať je ti země lehká a pozdravuj tam tátu,“ napsal na facebook další kamarád Marek Gunners Synek.

Vzpomenul i další kolega, moderátor Roman Anděl. „Když se v rádiu rozsvítila červená, Dandy spustil mistrovský koncert. Pohoda v jeho hlase. Věčně dobrá nálada. Přesně věděl, kam sáhnout. Mix pult obsluhoval, jako by se s ním narodil. Když jste ho sledovali jako začátečník, což byl můj případ, nabyli jste dojmu, že je role ,rádiového moderátora' to nejsnazší, co můžete dělat. Pak jste si k mikrofonu prvně sedli a pochopili, že než se dostanete tam, kam Daniel Kopál, bude to ještě spoustu let trvat. Nikdy nezapomenu, když jsme jeli tvým starším VW ze studia z Tábora do Budějovic, bude to skoro 20 let zpátky. Vybrali si tě tehdy do nového kulinářského, televizního pořadu a ty jsi mi řekl, že za tebe odmoderuji několik maturitních plesů, na které nebudeš mít čas. Já vzdoroval, protože jsem si vůbec nevěřil, ale podařilo se ti mě do toho dokopat. Posílám ti velké díky za nás, kterým jsi pomohl. Šárko, upřímnou soustrast,“ poslal Anděl kondolenci Kopálově ženě.

VIDEO: Škatulata ve Tváři! Leová je těhotná! A zemřel známý zpěvák!

Video
Video se připravuje ...

Škatulata ve Tváři! Leová je těhotná! A zemřel známý zpěvák! Blesk TV

Fotogalerie
31 fotografií