Vdova Ivana Gottová (44) požádala Větrovce, aby to byla jeho kapela, která by provázela interprety na dvou prosincových koncertech v O2 areně Pocta Karlu Gottovi. Ty ale byly kvůli covidu-19 odloženy na červen příštího roku.

Závěrečná tečka

„Když se rozhodlo, že se koncerty překládají, řekl jsem si: Teď bys měl skončit! V tvých letech čekat na to, co bude za rok? Navíc to bude znovu strašně moc práce a možná nedáš dohromady ani kapelu...“ svěřil deníku Aha! Gottův kapelník. Myšlenky o konci ho ale potom rychle přešly. Ve snu za ním prý přišel sám Gott a řekl mu: „To bys mi přece nemohl udělat!“ Po probuzení se proto Větrovec rozhodl vydržet. „Ano. Po těch bezmála čtyřiceti letech jsem se rozhodl, že se nechci zříkat své pravděpodobné závěrečné tečky,“ prohlásil kapelník. V příštím roce ho tak čeká znovu pořádná nálož práce.

VIDEO: Gottův kapelník Pavel Větrovec: Na poslední zkoušku přijel z nemocnice.

Video
Video se připravuje ...

Gottův kapelník Pavel Větrovec: Na poslední zkoušku přijel z nemocnice. Petr Macek, Lukáš Červený

Všechno znovu

Být doprovodnou kapelou tak monstrózních koncertů - to neznamená jenom na pódiu „zabrnkat“. „Je to především obrovská zodpovědnost. A udělat hudební aranžmá, to znamená napsat noty pro všechny písničky, protože každý zpívá v jiné tónině. Spousta věcí, které na koncertech budou, jsme také s Karlem v repertoáru třeba vůbec neměli,“ vysvětlil Větrovec s tím, že toto všechno bude muset pravděpodobně dělat znovu. Slavík mu ale za tu další námahu stojí. „Karel si takové rozloučení jako jeden z mála opravdu zaslouží. Musím být u toho a až potom mohu skončit,“ uzavřel kapelník.

Převzal orchestr po Štaidlovi

Pavel Větrovec byl od roku 1982 členem Orchestru Ladislava Štaidla (75). Po Štaidlově odchodu v roce 1989 se stal jeho vedoucím a přejmenoval ho na Karel Gott Band. Pro Slavíka napsal též řadu písní, např. Jeď, má to spád, Nenech mě za dveřmi stát, Rána hlavou do zdi.

VIDEO: Gottův kapelník Větrovec: Před koncerty byl tak nervózní, že musel na toaletu!

Video
Video se připravuje ...

Gottův kapelník Větrovec: Před koncerty byl tak nervózní, že musel na toaletu! Pavlína Horáková, Aleš Brunclík

Fotogalerie
33 fotografií